De Klender

 1. Park Lambertus kerk Haaren

  12 december 2018 om 19:30
 2. Lezing over de Gilden Vught

  12 december 2018 om 19:30
 3. IJsbaan Vught

  14 december 2018 om 00:00 - 6 januari 2019 om 23:59
 4. Gerard van Maasakkers – 40 Jaar Liedjes

  14 december 2018 om 08:00 - 22:30
 5. Winterparadijs Udenhout

  14 december 2018 om 19:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Column Corvers: Tunnelbak

In het coalitieakkoord van Progressief 96 en CDA wordt gepleit voor een verdiepte ligging bij de kruising van de rijksweg bij Helvoirt. Ook het collegeakkoord in Vught noemt zo’n ongelijkvloerse kruising bij de Vijverbosweg en Boslaan de beste oplossing. Een logisch standpunt want het is de meest veilige oplossing die ook de filevorming opheft.

Toch ligt er al ruim twee jaar een akkoord tussen Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur, provincie en gemeenten (de stuurgroep) om de weg veiliger te maken en de doorstroming te bevorderen. Dit zogenaamde voorkeursalternatief (VKA) uit 2016 gaat echter niet uit van een verdiepte ligging op beide knooppunten.
Bij Helvoirt komt een fietstunnel en op de kruising Vijverbosweg – Boslaan komen extra opstelstroken maar vervalt de oversteek voor langzaam verkeer.
De N65 wordt wel verdiept bij de Kennedylaan-Helvoirtseweg en Bréautélaan-Martinilaan in Vught.

Tegen deze VKA-variant kwam veel verzet bij inwoners uit Helvoirt en Vught. En was aanleiding voor een politiek relletje, ontstaan op een informatieavond in januari waar toenmalig raadslid Carine Blom een fietstunnel ’van de zotte’ noemde. ‘De jeugd fietst straks overal de weg over, behalve bij de fietstunnel.” In een reactie wees toenmalig wethouder Eric van den Dungen erop dat vijf jaar eerder de Haarense raad had ingestemd met een fietstunnel, ook Progressief 96, de partij van Blom. Maar die was er steeds vanuit gegaan dat een fietstunnel op een breed draagvlak kon rekenen, zoals het college steeds had beweerd. Dat bleek er niet te zijn, in elk geval niet op die avond in januari. Daar was zelfs veel weerstand tegen zo’n tunnel. “Die tunnelbak kun je wel vergeten”, reageerde Van den Dungen, wijzend op het ontbreken van geld voor zo’n oplossing.

Maar alles wijst er nu op dat die tunnelbak er wel degelijk komt. Na nieuwe berekeningen in maart van het ontwerpbureau Royal HaskoningDHV dat het plan uitwerkte, komt er geld vrij voor extra maatregelen. Dat zou een verdiepte ligging in Helvoirt en Vught alsnog mogelijk maken. In deze optie, VKA-Plus geheten, worden beide kruisingen dus ongelijkvloers.
De afgelopen hete zomer is benut voor het uitwerken van die maatregelen.

Een besluit daarover is vertraagd door het aantreden van nieuwe colleges die ook hun zegde wilden doen over de nieuwe variant. Ook zette de stuurgroep een tussenstap omdat die de eerste uitkomsten wilde zien van aanvullende onderzoeken. Naar verluidt gaat die verdiepte ligging op beide knooppunten door, bevestigen direct betrokkenen.

En dat wordt tijd! Intussen werkt Haaren nauw samen met Vught . Niet meer dan logisch, natuurlijk. Helvoirt komt over twee jaar bij Vught, dan valt het hele N65-traject Vught-Helvoirt onder de gemeente Vught.
Samen optrekken met Vught. Ook dat is wel eens anders geweest.

Beste Keiespellers en Keiespellerinnekes,
Even voorstellen

CC Corvers Column

9 november 2018 CC Corvers Column: Harry

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Er klonk een positief geluid, want veruit het groo...

22 september 2018 in CC CORVERS, Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.