Slider1
slider2

Brandbrief over N65

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 8 februari 2021. De Vereniging Vught Participeert doet een “dringende oproep aan bestuurders en politici tot duurzaamheid in de leefomgeving / Reconstructie N65”.

Zondag stuurde de vereniging daarover een mail aan het gemeentebestuur van Vught, aan alle fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Brabant, de commissaris van de Koning, de minister van infrastructuur en alle leden van de vaste Kamercommissie infrastructuur.

Vught Participeert vindt dat de reconstructie van de N65 leidt tot te veel fijnstof in de lucht. De vorig jaar genomen besluiten over de N65 zouden die fijnstof fout hebben berekend. Ook vindt de vereniging dat bij die besluiten ten onrechte niet goed is gekeken naar een tunnelvariant voor de weg.

“Nu de gemeentelijke commissie Ruimte vorige week duidelijk heeft aangegeven geen aanleiding te zien de plannen voor de reconstructie van de N65 te willen herzien, hebben wij ons genoodzaakt gezien de regionale en nationale bestuurders op hun verantwoordelijkheid te wijzen”, schrijft de vereniging.

Op 2 maart houdt de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, een zitting over de deze en andere bezwaren tegen de plannen. Het gaat dan alleen over de vraag of uitvoering van de plannen voorlopig geschorst moet worden. Later komt een zitting over de eventuele gebreken in de plannen.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *