Slider1
slider2

Brand op het Maurick College: hele dag geen lessen

VUGHT – 19 september 2023. Op het Maurick College in Vught heeft vanmorgen korte tijd brand gewoed in een opslagruimte voor practicumdocenten. De schade valt volgens de directie mee, maar vanwege de rook in het gebouw vallen alle lessen, vandaag, dinsdag uit.

De brand brak rond half zes ’s ochtends uit bovenin de school. Volgens de directie was het een klein brandje en is er weinig schade. Het gaat om een opslagruimte voor docenten natuurkunde, scheikunde en biologie. Die ruimte wordt gebruikt om de practicum-lessen voor te bereiden. Volgens directielid Jacolien Hendriksma waren er geen chemicaliën in de ruimte aanwezig.

Omdat de rook zich heeft verspreid over de bovenste verdieping en de geur blijft hangen, is besloten om de school dinsdag gesloten te houden. Vanwege een studiedag zouden de leerlingen dinsdag maar drie uur op school zijn. “Dus gelukkig vallen enkel die uren uit”, zegt Hendriksma. Waarschijnlijk gaan de lessen woensdag wel weer door. “Dat bepalen we dinsdagmiddag en dan stellen we de ouders en de leerlingen op de hoogte.”

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Maar de directie durft met zekerheid te zeggen dat het niet om brandstichting gaat. “Dit is op een dusdanige plaats dat dat echt niet kan”, zegt Hendriksma.

Foto’s Bart Meesters

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *