Slider1
slider2

Bonte Keiespellers Carnavals Aovond voor het eerst digitaal de huiskamer in

HELVOIRT – 15 februari 2021. De Bonte Keiespellers Carnavals Aovond van het jaar 2021 ging dit jaar voor het eerst digitaal vanwege de coronacrisis.

Vanuit hotel De Guldenberg waar een studio was ingericht met een paar opnameplaatsen voor uitzending van de Bonte Avond .

Op een paar zaken na zijn alle optredens vooraf opgenomen. In totaal keken een onbekend aantal mensen via 395 schermen naar de mooi in elkaar gezette grappen, optredens, kletspraat en quizvragen. Tussen de optredens door waren prijzen te winnen voor de oplettende kijker. De commissie BKA mag trots zijn op het resultaat.

Een historisch bekend verhaal over het zogenaamde paaseieren ophalen door de schooljeugd van de dorpen Haaren en Helvoirt zat keurig verpakt in een tweestrijd op de grens van de dorpen getrokken over een zandweg. De ouderen uit de beide dorpen vertellen het vaak aan hun kinderen. Troffen de dorpelingen elkaar met het paaseieren ophalen dan ontstond een gevecht met eieren en paasstokken als munitie en wapenstok. Ditmaal uitgebeeld door Toon van der Zanden als inwoner van Helvoirt en Jos Denissen als Jonus Hei uit het Haarens dorp. Beiden bekogelden elkaar met opgehaalde eieren. De veldwachter maakte een eind aan het gevecht door de grens, gevormd door een houten poort over de zandweg, tussen Haaren en Helvoirt open te stellen. Weg grens, weg traditie van de “eierenveldslag”.

De Kachel Aon
Een Bonte Keiespellers Aovond zonder de muzikale klanken van De Kachel Aon is niet denkbaar. Opnieuw bracht dit drietal, Corné van Hout, Angelique Cornelissen en Toon van der Zanden liedjes met fraaie teksten. Dit keer zelfs over de liefde.

Bekenden
Tonpraoter Ronald Maas is een bekende bij het jaarlijkse spektakel als onderdeel van het carnavalsgebeuren zorgde voor het lachwerk samen met Peter Tuerlings.
Wilma van Iersel en Monique van Zeeland, bekenden bij de BKA, spraken hun gedachten uit over zaken die speelden bij de inwoners van Helvoirt. Zij kregen ook een vervroegde vaccinatie tegen de corona.

Hendrik en Hendrik
De optredens werden aan elkaar gepraat door het tweetal Elly Fitters en Pieter Hess. Het duo had er schik in om de aankondigen te verzorgen op een geestige carnavaleske wijze. Hendrik en Hendrik, de prins carnaval Hein Kruger en zijn adjudant Hein Hoppenbrouwers gaven aanwijzingen over het hoe en wat met het antwoorden op quizvragen.

Van onze correspondent. Foto’s KLIK HIER of kijk hieronder de uitzending nog een keer!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *