Slider1
slider2

Bomenactie KANT een succes

HELVOIRT – 14 november 2023    1000 extra bomen in de tuinen van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. De jaaractie van burgerinitiatief KANT “In elke tuin een boom” is een mooi succes geworden.

In de laatste week van de actie stroomde het aantal aanmeldingen voor bomen binnen. We gaan vanaf 17 november meer dan 950 bestelde bomen uitdelen. Bomen die een plekje krijgen in de tuinen van inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Zo’n 450 verschillende mensen hebben gebruik gemaakt van deze actie. Vanuit de organiserende kerngroep kijken we met grote tevredenheid naar het resultaat.

Niet alleen gaan er in particuliere tuinen veel bomen geplant worden, maar ook is er veel gepubliceerd en gesproken over het belang van bomen. Wekenlang is er gepubliceerd over het belang van verkoeling, schaduw, verdamping, biodiversiteit, fruit uit eigen tuin, bodemleven en het verbeteren van de waterinfiltratie in tuinen. Dat zoveel mensen in actie zijn gekomen stemt tot tevredenheid en vreugde. Het eerste ophaalmoment wordt bijzonder druk. Ruim 2/3 van de mensen komen op 17 en 18 november hun bomen ophalen bij groencentrum v.d. Bruggen. Er zijn verkeersregelaars geregeld en er komen veel vrijwilligers meehelpen om iedereen geordend aan hun boom te helpen.

Informatie over de op te halen bomen staat op de website welkombijkant.nl Boomophalers kunnen zich goed voorbereiden. Bovendien krijgen ze nog eens € 2 korting op een zak van 30 liter aanplantgrond van bijna € 9 die bij het groencentrum te koop is. Bij het afhalen krijgt iedereen een instructie mee hoe de bomen geplant moeten worden.

We vertrouwen erop dat iedereen deze maand de boom direct plant en gaat verzorgen en ervan kan gaan genieten. Bovendien gaan 12 mensen dat ook nog doen met hun Tuiny Forest (een minibosje), die ze deze maand, als winnaar van de prijsvraag, in hun eigen tuin kunnen inplanten.

Met een goed gevoel kijken we terug op de actie “In elke tuin een boom”. We hopen u graag te zien bij groencentrum Bas v.d. Bruggen om samen te genieten van de mooie groene samenwerking van veel mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *