Slider1
slider2

Boetseren, illustreren en schilderen bij Villa Creatief

HELVOIRT – 27 september 2023. Woensdagmiddag 20 september is Villa Creatief in Jeugdhuis d’n Inbreng heel mooi van start gegaan.

Twaalf kinderen maakten onder begeleiding van Monique van Gemert-Smulder van Atelierboerderij ’t Klein Laar hun eigen inkt van natuurlijke materialen. Met Afrikaantjes, notenbolsters en blauwe bessen kookten de deelnemers de kleuren en gingen er vervolgens mee experimenteren en schilderen.
Enthousiast hebben de kinderen proefjes gedaan en samengewerkt. Bij Villa Creatief staan creativiteit, experimenteren en het ontdekken van je eigen talent en vaardigheden voorop, met daaraan toegevoegd een vleugje kennis van een professioneel kunstdocent.

“Mijn dochter heeft een week lang gevraagd wanneer ze weer mocht gaan”, zo schreef een moeder enthousiast als reactie op de activiteit ‘Van plant tot schilderij’.

Op het programma in oktober
Voor de komende twee weken staat ‘boetseren met klei’ op het programma. Monique komt terug met andere materialen en gaat deelnemers uitdagen om met klei een eigen ruimtelijk werk te kneden.
In het blok daarna zal illustrator Saskia van Oversteeg met de kinderen werken aan eigen tekeningen voor een prentenboek.

Info en aanmelden
Tot en met december heeft Plaza Cultura het programma samengesteld. De workshops zijn te vinden op de website www.vughtbeweegt.nl (aanbod jeugd – zoek: villa). Deelname aan een lesblok van 2 lessen kost tussen de 5 euro en 9,50 euro. Op de dag zelf binnenwandelen is alleen mogelijk als er nog plek is; we verzoeken dan om ter plekke online aan te melden en te betalen.

Iedereen kan meedoen!
Wist je dat er voor gezinnen met een smalle beurs allerlei regelingen bestaan, zodat kinderen mee kunnen doen aan culturele activiteiten? Ook Villa Creatief wil toegankelijk zijn voor iedereen! Wil jouw kind, of iemand die je kent, graag deelnemen, maar is de betaling een drempel? Stuur een mailtje naar heleen@plazacultura.nl, dan denken we graag met je mee om deelname mogelijk te maken. Dat geldt ook als je op een andere manier twijfelt of deelname bij je past vanwege een (fysieke) beperking, of anderszins.

Wat zou jij willen uitproberen?
We horen bij Villa Creatief graag wat je zou willen komen doen. Iedere woensdagmiddag is, naast de kunstdocent, ook iemand aanwezig die zorgt voor een gastvrij ontvangst, maar ook zijn of haar oor te luister legt. Wat wordt, op creatief gebied, gemist in Helvoirt? Misschien kunnen we er binnen de Villa mee aan de slag! Loop gerust eens binnen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *