Slider1
slider2

Blijf bidden voor de vrede

HELVOIRT – 17 oktober 2023 De Raad van Kerken in Nederland is geschokt en ontzet over de uitbarsting van terreur in Israël, die een onbeschrijflijk leed teweeg heeft gebracht. Medeleven, gedachten en gebeden gaan uit naar de Israëlische slachtoffers, de gegijzelden, hun familieleden en dierbaren, en ieder die uitgeleverd is aan angst en vertwijfeling.

De Raad verafschuwt en veroordeelt ieder geweld tegen burgers, ongeacht nationaliteit of geloof. Terreur brengt nooit een oplossing en is op geen enkele manier te rechtvaardigen. In aansluiting op de verklaring van de patriarchen en leiders van de kerken in Jeruzalem van 7 oktober 2023 bidden we dat het geweld stopt. We hopen dat de politieke leiders en autoriteiten in Israël en de Palestijnse gebieden een dialoog starten met het doel verzoening te bevorderen en vrede te waarborgen voor de mensen van dit land, die de lasten van conflict en geweld al lang hebben moeten dragen. Hoe moeilijk dat op dit moment ook is.

Onze gebeden gaan ook uit naar de Palestijnse burgers en hun naasten die slachtoffer zijn van het tegengeweld. Iedereen wordt opgeroepen om te blijven bidden voor vrede, want ‘God is geen God van wanorde, maar van vrede’ (1 Korintiërs 14, 33). Vanuit die inspiratie moeten we ons onvermoeibaar blijven inzetten voor het beteugelen van geweld en het vinden van een duurzame vrede voor alle bewoners van Israël en de Palestijnse gebieden.

Blijf bidden voor de vrede. Het helpt om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. Te luisteren naar de stem van geweldloosheid en het Bijbelse ideaal na te streven. Juist uit solidariteit met de mensen die nu te lijden hebben, moeten we het evangelisch ideaal van geweldloosheid blijven koesteren.

U bent van harte welkom in de Open Kerk om samen te vieren en te bidden voor de vrede. Op zaterdag 21 oktober in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Allerzielen
Op zaterdag 4 november, kort na Allerzielen, gedenken wij in onze jaarlijkse Gedachtenisviering onze geliefde doden, uit het afgelopen jaar en ook uit een verder verleden. Heeft u dierbare overledenen die u graag wilt herdenken? Geef hun namen dan door aan Wim Weren,
per mail ( w.j.c.weren@gmail.com).

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *