Slider1
slider2

Berghem Sport legt Helvoirt hardhandig over de knie: 5-1

Helvoirt zit duidelijk in een vormcrisis. Van de laatste 6 duels won het er maar 1 en scoorde ook maar 5x. De wil is er wel steeds, maar ontbrak de overtuiging in met name de (eind)passes. Berghem Sport deed dat wel beter en gaf Helvoirt vervolgens een behoorlijke tik op de neus.

Uit naar Berghem. Vorig jaar nog bijna weggewaaid, nu was het heerlijk weer met een mooi winterzonnetje. Bij Helvoirt waren Walter, Jochem, Stijn en Tim weer terug in de ploeg en de start van Helvoirt was ook prima. Het was beter dan Berghem Sport, maar tot kansen leidde het niet. Maar daarna viel Helvoirt terug in de oude fouten. Het leverde weer te makkelijk de bal in en Berghem kon daardoor een aantal keren gevaarlijk worden. Het leidde ook halverwege de 1e helft tot de 1-0 voor de thuisploeg. Op aangeven van Stef van de Broek kapte Davy van de Leur een man uit om vervolgens van 20 meter fraai via binnenkant paal raak te schieten. Menno probeerde daarna meteen vanaf de aftrap doelman Denny Witjes te testen. Met de nodige moeite kon Witjes het schot over de lat tikken. Uit die hoekschop leed Helvoirt weer balverlies en in de counter kon Donny van Herpen voor de 2-0 zorgen, maar Jochem stond goed in de weg. 5 minuten voor rust scoorde van Herpen toch de 2-0. Ingmar hield van de Leur tegen en kreeg een strafschop tegen die van Herpen koelbloedig benutte. Rommelig verdedigen aan Helvoirt kant leidde ook tot een vrije schietkans voor Joel van de Berg, maar Walter redde met de voet.

In de hoop op een betere 2e helft werd Mart, die ook z’n rentree maakte, in de ploeg gebracht, maar ook na rust was Helvoirt onherkenbaar. Ook nu leverde het meer de bal in bij een speler van Berghem dan bij een ploeggenoot. Zo ook tegen het uur. Een ingooi zomaar in de voeten van van de Leur, die gunde Lars van de Kwartel de goal maar Walter redde wederom. Na een uur spelen zorgde een vrije trap van Edwin Huibers voor paniek in de Helvoirtse defensie, wat leidde tot een ongelukkig eigen doelpunt van Ingmar. 2 minuten later mocht van Herpen na een lange bal zomaar doorlopen en 4-0 scoren. Vanaf de aftrap deed Helvoirt dan toch wat terug. Na een actie van Rico kon Menno afronden.

Zo leverde het eerste schot tussen de palen na 64 minuten, dat zegt dan ook wat, wel meteen een doelpunt op. Helvoirt kwam daarna wel weer beter in het duel, maar moest daarna met 10 man verder toen Ingmar z’n 2e gele kaart ontving. Maar ondanks het feit dat Helvoirt wel de goede wil toonden, was het wederom in met name aanvallend opzicht niet overtuigend. Zo kreeg Rico een vrije kans op de 4-2, maar raakte de bal niet goed. Niet veel later raakte hij de bal wel goed, maar krulde de bal net over het doel. 1 minuut voor tijd mocht Berghem op de rand van de 16 vrijblijvend combineren, waarna van de Leur Walter voor de 5e keer de gang naar het netje liet maken en legde de eindstand vast. Het was weer een duel om snel te vergeten. De enige speler die misschien nog enigszins aan dit duel zal denken is Noah Geurtz.

De 17-jarige jeugdspeler mocht z’n (competitie)debuut maken in het 1e nadat hij al in de 013cup had gedebuteerd. Zo liet Helvoirt deze middag wederom zien dat de wil er wel gewoon is, maar toch te vaak te lief is. Te weinig overtuiging in met name de (eind)passing. Iets wat we bijvoorbeeld wel zagen tegen Volkel (2e helft), SVSSS, Vianen Vooruit en Heeswijk. Want kwalitatief doet Helvoirt echt niet onder voor de tegenstander

Volgende week komt Volharding in Helvoirt op bezoek.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *