Slider

Bekijk de drie ontwerpen voor de Oude Dr. Landmanschool en geef uw mening

Archief HelvoirtNet, foto Mat Belzer. School met veranda

HELVOIRT –  10 februari 2021. Van donderdag 11 tot en met zaterdag 20 februari kunt u uw mening geven over de drie ideeën voor de herontwikkeling van de Oude Dr. Landmanschool.

De ontwerpen zijn gemaakt door drie verschillende teams van ontwikkelaars en architecten. De ontwerpen hangen tien dagen lang achter de ramen bij het Helvoirthuis waar u ze kunt bekijken.
Voor een nieuwe bestemming van de school hebben we een prijsvraag bedacht. We zijn op zoek naar een creatief, hoogwaardig en duurzaam voorstel voor de herontwikkeling van de Oude Dr. Landmanschool. We hebben 17 aanmeldingen ontvangen waaruit we drie teams hebben geselecteerd. De gemeente nodigde ze uit om een ontwerp en bijbehorend kostenplaatje te maken. De drie teams zijn Vastlab Projectontwikkeling met Atelier van Berlo, Vevag met Braaksma & Roos Architectenbureau en Houta Projectontwikkeling met Architecten aan de Maas.

Plan: Dr. Landmanhof

De opdracht aan de teams
Het plan moet bijdragen aan de leefbaarheid van Helvoirt en de identiteit van het gebied versterken. Het moet daarnaast ook voorzien in een sociaal maatschappelijke functie en er moet sprake zijn van hoge architectonische kwaliteit. De monumentale voorgevels van beide panden blijven behouden. Ook moesten de plannen ingaan op de duurzaamheid van het gebouw, zoals energieneutraliteit, klimaatadaptatie en binnenklimaat.

Plan : Pauline

Geef uw mening over de plannen
Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben we er voor gekozen om de plannen achter de ramen (direct links van de hoofdingang) te hangen bij het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30. Zo kunt u vanaf de buitenkant aan de straatzijde de plannen coronaproof bekijken. De ontwerpen hangen er vanaf donderdag 11 februari tot en met zaterdag 20 februari. U kunt uw mening over de plannen mailen naar oudelandmanschool@vught.nl De reacties geven we als advies mee aan de jury die de winnaar zal aanwijzen.

Plan: Het Huis voor Vincent

Winnaar
De jury bestaat uit Floris Alkemade, Annemarie Rakhorst en Peter Blankenstein. Eind maart maakt de jury de winnaar van de prijsvraag bekend waarmee we een koopovereenkomst sluiten. Dan kan het winnende plan worden gebouwd.

Bekijk hier de plannen in een PDF overzicht:

  PLAN 1: Pauline KLIK HIER     PLAN 2: Het Huis voor Vincent KLIK HIER         PLAN 3: Dr. Landmanhof KLIK HIER

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • ronald de kok , 17 februari 2021 @ 16:13

    wij vinden plan pauline het beste ,seniorewoningen en starterswoningen ,die zijn er toch al te weinig.
    En een primaplan voor een nieuwe kinderdagverblijf en nieuwbouw voor de harmonie midden in het dorp .En de oude kinderdagverblijf slopen en daar mooie nieuwbouw zetten .ook de oudemeesterwoning retaureren en verkopen.
    Ik zou zeggen zosnel mogelijk uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *