Slider1
slider2

Audiotour junior in gebarentaal voor NM Kamp Vught dichterbij…..

….dankzij jubileumbijdrage Hurks

Jeroen van den Eijnde (directeur Nationaal Monument Kamp Vught) ontvangt een cheque van Frank Sleutjes (projectleider bij Hurks). Foto: Jan van de Ven

VUGHT – 13 januari 2022. Aannemer Hurks uit Eindhoven heeft de eerste donatie toegekend aan Nationaal Monument Kamp Vught voor de ontwikkeling van een audiotour in Nederlandse Gebarentaal.

In oktober 2021 presenteerde het museum de audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’ voor bezoekers vanaf 10 jaar. Nu wordt voor dove en slechthorende kinderen een versie ontwikkeld waarbij zij met een smartphone dezelfde route kunnen volgen, met de verhalen in gebarentaal. Zo wordt het verhaal van Kamp Vught, waarbij thema’s als uitsluiting en discriminatie centraal staan, ook voor deze groep toegankelijk.

Bij het 105-jarig bestaan deed Hurks een oproep aan iedereen die woont, werkt of verblijft in een gebouw of wijk waarbij de aannemer betrokken was om een aanvraag te doen. Het bedrijf kreeg tot op heden 45 aanvragen van uiteenlopende organisaties. Hurks bouwde in 2002 het hoofdgebouw van het herinneringscentrum, en voerde een grote renovatie en uitbreiding uit in 2019. Er zijn nog enkele aanvragen van het museum bij fondsen in behandeling voor de ontwikkeling van het nieuwe aanbod. Als kleine tegenprestatie ontvangt het museum leerlingen van de Trudo Weekendschool uit Eindhoven, die ook een bijdrage ontving van de aannemer. Het museum is momenteel nog gesloten voor publiek in verband met de coronamaatregelen.

Bron: NM Kamp Vught

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *