Slider1
slider2

Alternatieve oplossingen voor OV

HELVOIRT – 19 maart 2024. Vanuit het initiatief Schoon Helvoirt zijn we gestart met een werkgroep om te zoeken naar Alternatieven oplossingen voor het Openbaar Vervoer in Helvoirt.

Natuurlijk kennen we de huidige oplossingen als bus en buurtbus. Maar voor veel inwoners is de auto nog steeds onmisbaar om voldoende mobiel te blijven vanuit ons mooie dorp Helvoirt. We zijn nu met vier werkgroepsleden en zoeken uitbreiding van onze werkgroep:

  • Marcel Kloprogge (coördinatie)
  • Peter Corvers
  • Lotte Hanssen
  • Bart Froeling

Wil jij met ons meedenken om met alternatieve oplossingen te komen, op zowel korte als lange termijn? Meld je bij marcel@coophot.nl en we nemen direct contact met je op. In de werkgroep werken we graag verder aan de volgende ideeën, maar nieuwe ideeën zijn ook zeker welkom:

  1. Iedere buurt een eigen elektrische buurtauto! In Helvoirt hebben we al twee deelauto’s beschikbaar: Samen Slim Rijden Helvoirt. In Vught rijden al 8 deelauto’s. is het een goed idee om voor iedere buurt een  elektrische buurtauto beschikbaar te stellen? We kunnen het aantal geparkeerde auto’s drastisch terugbrengen door de (tweede) auto te vervangen door een deelauto, en dan gelijk elektrisch. Buurtbewoners kunnen samen mobiel blijven met minder auto’s. Schoner en goedkoper. Het bedrijf OnzeAuto werkt graag mee aan de opmars van elektrische buurtauto’s. En waarom dan ook geen goede bakfietsen om te delen?
  2. Meer aandacht voor ANWB Automaatje. Met veel meer aandacht in het dorp kunnen we bewoners helpen, die zelf niet (meer) kunnen autorijden. Het initiatief van ANWB is landelijk bekend en ook in Vught wordt dit al met succes toegepast. Gewoon een kwestie van meer vrijwilligers en meer bekendheid.
  3. In 15 minuten naar het station in Tilburg. Met een directe verbinding vanuit Helvoirt naar het station in Den Bosch en Tilburg kun je in 15 minuten de trein pakken. Vooral de verbinding naar het station in Tilburg is een toeristische route, waardoor velen toch maar liever de auto pakken.
  4. Vergezichten voor toekomstige mobiliteit. We willen graag meedenken over toekomstige oplossingen voor de N65, nieuwe spoorverbindingen en andere mobiliteitsoplossingen. Geheel in de stijl van Schoon Helvoirt, in dialoog met alle partijen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *