Slider1
slider2

Allerzielen

HELVOIRT  – 29 oktober 2023 Onze overleden dierbaren hebben een permanente plaats in ons hart. We koesteren de herinneringen aan hen. We denken altijd aan onze overleden dierbaren, maar Allerzielen is een dag waarop we hen op een bijzondere manier in het licht van onze herinnering zetten.

Miljoenen mensen over de hele wereld herdenken op Allerzielen, 2 november hun overleden dierbaren. We steken licht voor hen aan. De dood is een grens, maar tegelijk blijven we ons verbonden voelen met hen aan de andere kant van ons bestaan, bekenden en onbekenden. Mensen van alle tijden die opvielen door hun manier van leven, of juist onopgemerkt leefden. Mensen die sterk in het leven stonden of juist in al hun kwetsbaarheid of gebrokenheid. Mensen die het slachtoffer zijn van oorlog en geweld. Soldaten die sneuvelen. Hun leven offeren. Waarom? Waarvoor? Op de dagen rond Allerzielen lijkt het alsof de hemel zich even opent. Daar past licht bij. Licht voor onze overledenen, licht dat alle duisternis doet verdwijnen. U bent van harte welkom om samen te gedenken in de Open Kerk, met woorden, met gezang en in stilte met uw eigen gedachte.

Viering Allerzielen Open Kerk Helvoirt
Op zaterdag 4 november gedenken wij in onze jaarlijkse Gedachtenisviering onze geliefde doden. Uit het afgelopen jaar maar ook uit een verder verleden. Aanvang viering is 19.00 uur. In de Oude Sint Nicolaaskerk te Helvoirt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *