Slider1
slider2

Afwisselend programma bij Villa Creatief

In d'n Inbreng

HELVOIRT – 1 februari  2024. Iedere woensdagmiddag verandert Jeugdhuis d’n Inbreng in Helvoirt in een Villa Creatief.

Kinderen van 4-7 jaar en van 8-12 jaar kunnen er, onder begeleiding van kunstdocenten en kunstmakers, heerlijk aan de slag. De jonge kinderen zijn welkom van 14.15-15.15 uur. De oudere groep is van 15.30-16.30 uur aan de beurt. Vaak wordt er beeldend gewerkt en wordt er geschilderd, geboetseerd, gebouwd, geknutseld of getekend. Soms zijn er ook muziek, dans of digitale activiteiten te beleven!

De cultuurcoaches van Plaza Cultura hebben ook na de Carnavalsvakantie diverse lokale gastdocenten uitgenodigd.

Codekids
Experimenteren met Beebots, met de MakeyMakey of met een micro:bit. Samen met Chris Dorna van Codekids biedt HUIS73 twee lessen aan op woensdag 21 en 28 februari. Deze creatieve activiteiten laten de kinderen spelenderwijs kennismaken met programmeren en coderen.

Monsters maken en meer
Beeldend kunstdocente Karlien Hamilton gaat met de jongste kinderen aan de slag om met allerlei materialen én met licht en donker schaduwmonsters te maken. De oudere groep gaat aan het werk met textiel en wordt uitgedaagd om met borduurtechnieken een eigen blad van een plant te borduren. Leuk om uiteindelijk zelf op je t-shirt, tas of kussensloop te maken! Karlien is op 6 en 13 maart te gast.

Fotografie
Op 20 en 27 maart kunnen kinderen meedoen met heuse fotografielessen. Irma Bulkens is fotografiedocent en leert de kinderen met een andere blik om zich heen te kijken. Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Wist je dat je met fotografie kunt schilderen met licht?

Graffiti
Urban artist Joep van Gassel is opgegroeid in Helvoirt en komt op woensdagmiddag 6 april naar Villa Creatief om voor de kids van 8-12 jaar een workshop graffiti te verzorgen. Eerst een eigen ontwerp maken, om vervolgens met echte spuitbussen je ontwerp op een paneel te spuiten. Deze middag is éénmalig en duurt van 14:30-16:30 uur; je krijgt natuurlijk je eigen kunstwerk mee naar huis.

Info en aanmelden
De workshops zijn te vinden op de website www.vughtbeweegt.nl (aanbod jeugd – zoek: villa). Deelname aan een lesblok van 2 lessen kost 9,50 euro. Op de dag zelf binnenwandelen is alleen mogelijk als er nog plek is; we verzoeken dan om ter plekke (online) aan te melden en te betalen.

Iedereen kan meedoen!
Wist je dat er voor gezinnen met een smalle beurs allerlei regelingen bestaan, zodat kinderen mee kunnen doen aan culturele activiteiten? Ook Villa Creatief wil toegankelijk zijn voor iedereen! Wil jouw kind, of iemand die je kent, graag deelnemen, maar is de betaling een drempel? Stuur een mailtje naar heleen@plazacultura.nl, dan denken we graag met je mee om deelname mogelijk te maken. Dat geldt ook als je op een andere manier twijfelt of deelname bij je past vanwege een (fysieke) beperking, of anderszins.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *