Slider1
slider2

Afscheid Rob van Rooij bij brandweer Helvoirt

HELVOIRT – 1 september 2021. Rob van Rooij (53) Heeft woensdagavond afscheid genomen van de brandweer in Helvoirt.

Na aanleiding van een ongeval in 1994 kreeg Rob steeds meer last van zijn knieën, waardoor het voor hem helaas niet meer mogelijk is om het brandweer vak nog langer uit te kunnen oefenen. Nu ruim 28 jaar heeft Rob vandaag afscheid genomen. Voor Rob was het overigens niet bekend dat vanavond zijn afscheid bij de brandweer zou zijn. Rob zat rond 20:00 uur rustig op de bank toen plotseling de drie brandweerwagen van de Helvoirtse brandweer met veel kabaal de straat in kwamen rijden en stopten voor zijn huis. De collega`s van Rob kwamen hem ophalen voor zijn allerlaatste inzet.

Rob kreeg de melding van een ongeval van een bedrijf aan de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt, alwaar een racewagen onder een vrachtwagen trailer was gereden.
Bij aankomst van de brandweerwagen met een volledige brandweerploeg, stapte de collega`s van Rob echter uit en keken vanaf de zijlijn toe hoe hij de lus klaarde. Uit de auto moesten drie personen bevrijd worden. Het ging om de vrouw en twee kinderen van Rob. Naast het gezin van Rob, waren ook zijn ouders aanwezig. Nadat iedereen uit het voertuig bevrijd was, moest Rob zijn allerlaatste brandje blussen.

Nadat zijn laatste klus geklaard was, mocht rob nog enkele rondjes in de Raceauto over het terrein maken. Dit was niet tegen dovenmans horen gezegd en Rob die helemaal gek is van Race auto`s en andere snelle voertuigen zat dan al snel achter het stuur.

Na de inzet was er door de Personeel vereniging nog een gezellig samenzijn geregeld op de kazerne, waar nog tot laat in de avond onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat. Op een later tijdstip zal nog officieel afscheid worden genomen van Rob.

De brandweer post Helvoirt wil Rob bedanken voor de ruim 28 jaar dat hij zich heeft ingezet voor de brandweer.

Bron/foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Marianne bressers , 2 september 2021 @ 07:06

    Heel knap van rob 28 jaar trouw aan de brandweer in helvoirt.
    Rob is een zeer fanatiek brandweer man geweest.
    Ik vind het een presentatie en heel dapper en ben trots op deze man.
    Marianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *