Slider1
slider2

'Achter prikkeldraad'

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 30 juli 2021. Vanaf zondag 1 augustus testen we onze splinternieuwe audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’.

Kinderen van 10 tot en met 12 jaar hebben dan gratis toegang (maximaal drie kinderen met minimaal één volwassene). Met een kleurrijk ‘fotoalbum’ gaan kinderen op pad en voeren ze opdrachten uit. Reserveren is noodzakelijk – ook met Museumkaart. Er is een beperkt aantal plaatsen per dag vanwege de coronamaatregelen, dus boek je kaartjes via https://www.nmkampvught.nl/tickets/

De audiotour junior sluit aan op het verhaal van onze vaste expositie ‘Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen’.

Met voice-over Lisa Wade (bekend van programma’s als ‘Het Klokhuis’ en ‘13 in de oorlog’) leren jonge bezoekers over de verhalen van leeftijdgenoten. Waarom kwamen Tanneke en Hans met hun ouders in Kamp Vught terecht? En hoe was het voor de Joodse Lotty, George en Ursula? Ook horen de bezoekers verhalen van kinderen die op een andere manier met Kamp Vught te maken krijgen, zoals de jonge Will, die in Vught woont.

Nationaal Monument Kamp Vught wil graag ‘Kidsproof-‘museum worden. Daarom vragen we gebruikers van de audiotour junior om Museuminspecteur te worden. Een bezoek aan het museum is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

In oktober verschijnen de definitieve versie en de Engelse variant van de audiotour junior, die is ontwikkeld door Nationaal Monument Kamp Vught in samenwerking met Patsboem! Educatief en De Mediamannen. De audiotour junior is mede mogelijk dankzij de Vriendenkring Nationaal Monument Kamp Vught, Lionsclub Vught Les Lunettes en Stichting Ankie Hak.

Bron: Nationaal Monument Kamp Vught.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *