Slider1
slider2

18 november 2020: Gemeenteraadsverkiezingen

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 14 oktober 2020. Het dorp Helvoirt gaat vanaf 1 januari 2021 deel uitmaken van de gemeente Vught. Bij zo’n gemeentelijke herindeling horen nieuwe verkiezingen.

Op 18 november 2020 zijn er in Vught dan ook vervroegde verkiezingen voor de gemeenteraad. Belangrijk, want de gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. Bijvoorbeeld over woningbouw, het aanleggen van straten en fietspaden,

De gemeenteraad krijgt er met de komst van Helvoirt twee zetels bij. Inwoners van Cromvoirt, Helvoirt en Vught die mogen stemmen, kiezen 23 raadsleden. Deze raadsleden zijn lid van een politieke partij. De politieke partijen, die samen een meerderheid in de raad hebben, gaan samenwerken. Ze vormen een zogenaamde coalitie. Ze kiezen wethouders die er – samen met ambtenaren – voor zorgen dat de besluiten van de gemeenteraad worden uitgevoerd. De gemeenteraadsleden controleren weer of ze dit goed doen.

De herindelingsverkiezingen zijn anderhalf jaar eerder dan de gemeenteraadsverkiezingen in andere gemeenten. Daarom zit de gemeenteraad die we op 18 november kiezen ook anderhalf jaar langer dan de gebruikelijke vier jaar, namelijk tot 2026.

Stempas
Woonde u op 5 oktober 2020 in Vught of Helvoirt en bent u kiesgerechtigd? U ontvangt dan rond 22 oktober per post een stempas. Deze stempas hebt u nodig om te kunnen stemmen. Hebt u op 4 november 2020 nog geen stempas ontvangen? Of bent u de stempas kwijt? Maak dan een afspraak op het Vughtse gemeentekantoor. Neem uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. U krijgt dan een nieuwe stempas.
MEER GEMEENTENIEUWS KLIK HIER

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *