Slider

11e Sleuteldragersborrel in provinciehuis

HELVOIRT – 12 februari 2020. Gisteren kwamen ruim 100 carnavalsprinsen met hun gevolg samen in het provinciehuis tijdens de jaarlijkse “Sleuteldragersborrel”.

Onder de aanwezige waren ook de Prinsen met gevolg uit Vught, Haaren, Helvoirt en Esch aanwezig evenals de jeugdprins en prinses van Cromvoirt.

De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, kreeg diverse carnavalsbladen aangeboden en enkel carnavaleske versierselen.

De jaarlijkse Sleuteldragersborrel is de ontvangst van alle Hoogheden die carnavalsrijken vertegenwoordigen die aangesloten zijn bij de Brabantse Carnavalsfederatie. Het was dit jaar de 11e editie. Niet alleen uit Brabant maar ook de prinsengroep uit Zaltbommel was aanwezig bij dit kei-gezellige feest.

Cultureel erfgoed

Er was ook een serieuze boodschap: Prins Mienus XIV van Kaaiendonk (Oosterhout) wil dat carnaval op de Internationale Immaterieel Erfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hiervoor nam hij het initiatief voor een petitie en liet deze als eerste tekenen door commissaris Wim van de Donk.

Samen op de foto

Elk jaar wordt er ook een mooie groepsfoto gemaakt in het provinciehuis en dat is dan ook eigenlijk zo’n beetje de start van carnaval 2020. Alaaf!!

Voor ons maakte Bart Meesters een serie mooie foto’s: MEER FOTO’S KLIK HIER

Bron: HelvoirtNet/VughtNu/HaarenNu

Foto’s: Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *