De Klender

 1. Informatiebijeenkomst Kruispunt N65

  22 januari 2018 om 19:00
 2. Lezing op dinsdag 23 januari over Antoon Coolen door Cees Slegers

  23 januari 2018 om 20:00
 3. DigiD wat moet ik ermee ?

  24 januari 2018 om 14:00 - 16:00
 4. “Een verslaving kan iedereen overkomen”

  24 januari 2018 om 19:00 - 22:00
 5. Film – Bram Fischer

  24 januari 2018 om 20:00 - 23:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

‘Zuur, zo’n goed seizoen en dan helemaal niks’

HELVOIRT – De druiven waren afgelopen seizoen zuur voor Helvoirt. De ploeg van trainer Roland Timmermans deed tot op de allerlaatste speeldag in de 2e klasse F mee om de titel. “Maar uiteindelijk grepen we overal naast”, treurt aanvoerder Roel Pullens. VoetbalJournaal sprak tijdens deze zomerstop met de 28-jarige middenvelder.

Pullens heeft het nog niet helemaal verwerkt. “Nou ja, er zijn ergere dingen op de wereld, maar het voelt gewoon niet lekker”, zegt hij met een flauwe glimlach. Helvoirt had zich voorgenomen om mee te doen om de titel. “En we gingen voortvarend van start”, vertelt Pullens die al zijn hele loopbaan voor Helvoirt speelt. “De eerste vijf wedstrijden wonnen we, dus we waren goed op weg naar de eerste periode. Toen speelden we uit bij Baardwijk en daar lieten we twee lullige punten liggen. De arbitrage speelde daarbij ontegenzeggelijk een rol. We waren van ons stuk gebracht en kwamen thuis tegen BVV ook niet verder dan een gelijkspel. Bij Angstgegner Prinses Irene verloren we met 3-2 en was het dag met het handje tegen de eerste periode. Ontzettend jammer.”

De hoofden werden bij elkaar gestoken, de ruggen gerecht en Helvoirt besloot dan maar vol voor de tweede periode te gaan. “Dat was op papier eenvoudiger dan de eerste of derde, gezien de tegenstanders”, knikt Pullens. “Maar vlak voor en na de winterstop kenden we een matige periode waarin we verloren van Oirschot Vooruit, Best Vooruit en WSC. Daarna herstelden we ons, maar de periodetitel was toen al uit zicht. We konden toen niet anders dan voor het klassement gaan.”

Enorme sof
Ook tegen die andere Angstgegner Heeswijk werden punten verspeeld, maar Helvoirt bleef op koers richting de titel. “Toen we in de voorlaatste wedstrijd uit wonnen bij Best Vooruit zag het er geweldig uit. We moesten toen alleen nog thuis tegen Oirschot Vooruit en dat werd een regelrechte kampioenswedstrijd. De winnaar zou de titel pakken, dat was duidelijk.”
Op 14 mei werd alles in Helvoirt dus alvast in gereedheid gebracht om een feestje te vieren. “Dat moest wel natuurlijk, zoiets moet je op voorhand geregeld hebben.” In de eerste helft liep het voor geen van beide ploegen echt lekker, dus de spanning nam toe. “Maar Oirschot kwam beter uit de kleedkamer dan wij en zette ons flink onder druk. We konden ons er niet onderuit voetballen. In de 74e minuut kreeg Oirschot een ingooi die in het strafschopgebied werd gegooid. De bal werd weggekopt en de net ingevallen buitenspeler nam hem zo op zijn slot van even buiten de 16: 0-1. Toen moesten we natuurlijk va banque spelen. Alles of niets. Bij een gelijkspel zouden we met drie clubs gelijk eindigen en zou er een kampioenscompetitie gespeeld worden. Maar zover kwam het niet. We kwamen niet meer tot scoren en Oirschot Vooruit greep de titel op ons veld. Een enorme sof. Best Vooruit won zijn laatste wedstrijd en ging nog over ons heen. Zo misten we ook de periodetitel en was het seizoen gedaan voor ons.”

Vakantie
Voor Helvoirt restte niets anders dan uithuilen en de blik op volgend seizoen te richten. “We hebben nog even doorgetraind en op 18 juli een oefenwedstrijd tegen eerste divisionist FC Den Bosch gespeeld”, zegt Pullens. “Vorig jaar versloegen we ze met 1-0 en dus wilden ze revanche. Het werd dit keer 1-5. Daarna zijn we op vakantie gegaan.”

Na de zomer mag Helvoirt het dan opnieuw gaan proberen. “De groep blijft gewoon bij elkaar”, weet Pullens, die zelf al vanaf zijn 17e in het eerste speelt. “We hebben een goede selectie en deze ervaring nemen we weer mee in onze rugtas. Daar moeten we komend seizoen dan ons voordeel mee doen. We gaan er gewoon weer voor.”

Bron: 073voetbal.nl

CC Corvers Column

29 december 2017 Corver Column: Vaart

...

Rubriek: Huyswerk

8 augustus 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *