Slider1
slider2

zondagse kennismaking met:

Marion de Koning- Verhoeven

HELVOIRT – 2 mei 2021. Mijn naam is Marion de Koning Verhoeven. Ik ben 55 jaar, getrouwd met Ton en moeder van 2 volwassen kinderen. Ik woon sinds 2010 in Vught.

Mijn band met het mooie Helvoirt is groot. Vanaf 1986 tot 2010 was het toch mijn dorp waar ik 24 jaar gewoond heb.

Helvoirts Weekend, heel mooi. In de begintijden nog met de vriendengroep als bewaking in de tent geslapen. De jongeren Soos, iedere zaterdag aanwezig. Ook hele mooie tijden. Jarenlang werken bij de Keijzer en jarenlang langs de lijn gestaan bij v.v. Helvoirt om naar het voetballen naar mijn zoon te kijken. Mijn zoon woont nog in Helvoirt. Het waren hele mooie tijden. Helvoirt zit diep in mijn hart.

Op 12-12-12 trouwde ik met mijn man Ton. Helaas 8 weken later op 12-2-2013 werd hij door een medische misser ernstig ziek en invalide. Na bijna een jaar mocht hij naar huis. Helaas moesten we ons huis verkopen en aangepast gaan wonen. Financieel ging het zwaar en moeilijk. Ons geld was op. Allebei de banen kwijt en ik nam de 24 uurs zorg op me, 7 dagen in de week.

Na 2 jaar kwamen we in rustiger vaarwater. Dat wil zeggen, de zorg is groot en je leeft dag en nacht, 365 dagen per jaar binnen 4 muren. Niet uit eten, niet op vakantie, helemaal niets. In 2015 dacht ik, hoe kan ik contact krijgen met de buitenwereld, hoe kan ik mensen helpen die het financieel ook zo moeilijk hebben. Ik wilde iets nuttigs doen.

Mensen die zich schamen om financiële problemen. Ik persoonlijk, heb me er nooit voor geschaamd omdat het je overkomt. Vaak niet door eigen schuld. Ik ben gestart met Marions Ruilhoekje. Mensen hebben vaak spullen op zolder staan waar ze niets mee doen. Deze spullen ben ik gaan ruilen op Marions Ruilhoekje. Ik kreeg een lamp, maakte een foto en ruilde hem voor een zak koffiepads.  Gewoon een facebookpagina. Zo ruilde ik mijn eerste voedselpakket bij elkaar. Niet wetende dat het zo hard nodig was.

Daarna ben ik mijn Stichting Mariton begonnen. Ik kreeg geld gedoneerd voor de minima mensen buiten voedselbank en mocht dat door Stichting Mariton  aannemen. We helpen mensen die buiten voedselbank vallen. Nergens terecht kunnen en het vaak veel moeilijker hebben.

Inmiddels hebben we 930 leden waarvan we ongeveer 50 minima gezinnen buiten voedselbank helpen. Ik zeg het omdat ik ondertussen 8 vrijwilligers heb die me dagelijks helpen en bijstaan. Alles nog steeds tussen onze 4 muren. We werken op basis van vertrouwen. Mensen die huilend aan de deur staan en die we binnen halen. Onder een kop koffie hun verhaal vertellen en een uur later opgelucht naar buiten gaan met een goed gevulde boodschappen tas die ze voorlopig iedere week mogen ophalen. Even geen zorgen om eten. Een luisterend oor, geen pakken formulieren invullen en financiële gegevens op moeten geven.

Kinderen krijgen een goed gevulde Sinterklaaszak. Met kerst maken we kerstpakketten zodat iedereen een fijne kerst heeft. We krijgen donaties in de vorm van een slacht koe zo dat mensen vlees met kerst hebben. Dit geschonken door het Jeugdfonds. Maar ook bakker Smaak levert iedere week gratis brood, De Rotaryclub heeft een grote feestavond gehouden en de opbrengst was voor Stichting Mariton. Albert Heijn Marktveld is een grote donateur maar ook pizzaria Amoen waar 1 gezin per maand gratis pizza mag halen. Lieve mensen die gratis boodschappen aan onze deur zetten.

En we hebben ondertussen een klusteam die mensen helpen in huis en tuin. Zoals nu wel duidelijk is, duizenden voedselpakketten verder, zijn we uitgegroeid tot een mooie warme stichting tussen 4 muren en alles vrijwillig. En de 24 uurs zorg voor mijn man gaat ook door. Ons gezegde: Warme mensen zetten niemand in de kou is hier echt van toepassing.

Helvoirt en Cromvoirt zijn bij gemeente Vught gekomen. Mensen die het moeilijk hebben en niet die drempel over kunnen of durven zijn ook bij ons welkom voor hulp. Hun problemen blijven tussen deze 4 muren. Ze zijn hier welkom.

Marion de Koning Verhoeven

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Christ van Iersel , 4 mei 2021 @ 14:11

    Veel waardering voor deze Marion! Triest van alles wat ze meegemaakt heeft en wat ze nu allemaal doet. Sterke vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *