Slider1
slider2

Winterwandeling Te Voet Te Veld op zondag 27 december kan niet doorgaan.

HELVOIRT – 15 oktober 2020. De organisatoren van verschillende evenementen die gebruikelijk in het najaar of in het voorjaar plaatsvinden, wachten al enige tijd op een duidelijk positief bericht ten aanzien van de bestrijding van het coronavirus.

Maar tot nu toe wordt er weinig hoopgevends verwacht en aangekondigd.
Vooral evenementen die behoorlijk wat voorbereiding vergen en waarvoor tijdig een beroep gedaan moet worden op vele vrijwilligers, waarvoor heel nauwkeurig drie wandelroutes bedacht en uitgezet dienen te worden en pauzeplaatsen gereserveerd, komen snel in tijdnood.

Tot deze β€˜bewerkelijke soort’ behoort de jaarlijkse wandeltocht Te Voet Te Veld, een winterwandeling voor een goed doel die tot nu toe jaarlijks om en om de tweeduizend euro opbracht.

EΓ©n keer, in 2009, is Te Voet Te Veld geannuleerd vanwege spiegelgladde wegen. 2020 wordt het tweede kalenderjaar dat geen eigen Te Voet Te Veld zal kennen. Het goede doel – Stichting de Kinderen – was al bepaald; het overleg met de scholen had plaatsgehad, de routes waren in gedachten al uitgezet en diverse malen gecontroleerd, de verschillende groepen vrijwilligers zijn op voldoende sterkte gebracht en de nodige locaties voor pauzes, start/finish en vlaggen waren vastgelegd.

Toch heeft de Werkgroep TVTV moeten besluiten de veertigste (jubileum)editie van de wandeltocht door het buitengebied van Helvoirt op zondag 27 december te moeten annuleren. Er zijn vele evenementen die, gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus, deze ingrijpende beslissing moeten nemen.
Helaas. Hopelijk is er begrip voor dit besluit. De organisatie wil op geen enkele manier – direct of indirect – de bestrijding van het coronavirus bemoeilijken of vertragen.

Met vertrouwen is TE VOET TE VELD volgend jaar, 2e kerstdag 26 december 2021, weer van de partij om zo de kersttijd mede plezierig, gezond en sportief in te kleuren.

Bron: Te Voet Te Veld

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *