Slider

Wethouder overleeft motie van wantrouwen

HAAREN – 3 juli 2020. De oppositie in Haaren heeft donderdag 2 juli het vertrouwen opgezegd in wethouder Adrienne Verschuren (Progressief 96).

Volgens Samenwerking 95 en VVD heeft de wethouder de gemeenteraad onvoldoende geïnformeerd over de voortgang van de Willibrordusschool in Esch. De coalitiepartijen Progressief 96 en CDA steunden de wethouder zodat de motie werd verworpen met negen tegen zes stemmen.

Cadans Primair, waarin de schoolbesturen van Haaren en Sint Michielsgestel sinds 1 januari 2019 zijn opgegaan, wil de 40 jaar oude school grondig onder handen laten nemen. Cadans Primair diende in januari 2019 een aanvraag in voor vervangende nieuwbouw, die diende als ‘achtervang’ voor het geval renovatie niet haalbaar zou blijken.

A. Verschuren

Een jaar later verraste het schoolbestuur het college door opnieuw een aanvraag in te dienen omdat B&W niet had gereageerd op de aanvraag uit 2019. De wethouder werd verrast door die tweede aanvraag omdat er nog een onderzoek liep naar de mogelijkheden voor renovatie in plaats van vervangende nieuwbouw.

De oppositie vindt vooral dat Verschuren de raad niet op de hoogte heeft gehouden van de gang van zaken rondom de school. “Vijf gesprekken in twee jaar tijd, dat lijkt me wat weinig voor dit dossier”, stelde Peter den Ouden (Samenwerking 95). “Wij dachten dat de school prioriteit had voor de wethouder, maar blijkbaar ziet zij geen urgentie. En dat terwijl de school echt toe is aan vernieuwing.”
Boy Scholtze (VVD), initiatiefnemer van de motie: “De wethouder heeft de raad misleidt. Ze heeft haar huiswerk niet gedaan en haar werkstuk niet ingeleverd. Hier helpen strafregels niet meer.”

Verschuren verweerde zich door te stellen dat het ‘een lastig dossier’ is en dat zij te maken had met twee bestuurders van Cadans Primair nadat de eerste was vertrokken. Ook moest overleg met Boxtel worden gevoerd omdat Esch bij Boxtel wordt gevoegd.

Renovatie van de school komt uit op 2,9 miljoen, nieuwbouw op ruim 3 miljoen. Het schoolbestuur legt 400.000 euro bij uit de onderhoudsreserve. Het college heeft voor de Willibrordusschool een miljoen aan kapitaallasten opzij gezet.

Renovatie dan wel nieuwbouw wordt nu een zaak van de gemeente Boxtel.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *