Slider1
slider2

Weer veel vraag naar het ‘witte goud’

HELVOIRT – 13 april 2024. Sinds zo’n drie weken hangt de rood-witte vlag weer uit bij de Helvoirtse aspergekwekerij De Margriet in Helvoirt.

En velen weten de weg weer te vinden naar het ‘witte goud’, zo blijkt uit het komen en gaan van vooral fietsende klanten.

In 2004 is familie Klerks begonnen met het telen van asperges aan de Margrietweg in Helvoirt. Omdat er zoveel vraag was naar deze blanke asperges hebben zij in 2011 een extra stuk aangeplant om nog meer asperges te kunnen verbouwen. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, zegt Ria Klerks van aspergekwekerij De Margriet’

De asperge is een echt seizoenproduct. Volgens traditie wordt het Nederlandse aspergeseizoen geopend op de tweede donderdag van april. Maar vanwege de zachte winter zijn de asperges alweer enkele weken op de markt. Dit jaar weer wat eerder dan vorig jaar. “Dit is alweer de derde week dat we open zijn”, zegt Ria Klerks.

Eind juni sluit traditiegetrouw het aspergeseizoen.

Openingstijden:
maandag-vrijdag: 09.00 tot 18.00 uur
zaterdag: 09.00 tot 17.00 uur
zondag: 09.30 tot 17.00 uur

Aspergekwekerij De Margriet,  Margrietweg 2 Helvoirt,  Tel. 0411 64 46 46,  info@aspergekwekerijdemargriet.nl  www.aspergekwekerijdemargriet.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *