10-JARIG HAAREN SPEELT BRIDGE! In het kader van het 10-jarig bestaan van de gemeente Haaren, worden op zondagmiddag 13 januari 2008 de Haarense bridge kampioenschappen bridge wedstrijd georganiseerd voor alle bridgende inwoners van de vier dorpen van de gemeente Haaren (Helvoirt, Haaren, Esch en Biezenmortel). Aanvang 12.30 uur tot ongeveer 16.30 uur in ontmoetingscentrum ’t Gastenbosch in Helvoirt.Zowel beginnende bridgers, gevorderden als ervaren bridgers kunnen deelnemen. Er wordt in 2 of 3 lijnen gespeeld. De gemeente Haaren stelt een trofee beschikbaar voor de winnaars in elke klasse.Meer informatie en aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen bij:

  • Frederike Vos, Essche Bridgeclub, telefoon (0411) 601924
  • Jacques Peeters, Bridge 2000 (Haaren), telefoon (0411) 622013
  • Alice Dik, Bridgeclub Helvoirt, telefoon (0411) 641800
  • of per e-mail: adik@wxs.nl

   

StartbijeenkomstDorpsontwikkelingsplannen Haaren en Biezenmortel Biezenmortel: woensdag 14 november a.s. 20.00 uur in De VorselaerHaaren: maandag 26 november a.s. 20.00 uur in Den DompWij nodigen u van harte uit! Kijk voor meer informatie op www.haaren.nl>plannen en projecten>dorpsontwikkelingsplannen

 Onduidelijkheid omtrent acceptgirobrieven gemeentegids Recentelijk hebben alle verenigingen en instellingen een acceptgirobrief ontvangen voor het plaatsen van een foto, advertentie of logo in de digitale gemeentegids. Afgelopen dagen zijn er bij de gemeente diverse reacties en vragen ontvangen over de mailing, met name is er onduidelijkheid over het vrijblijvende karakter. De bijdrage is absoluut geen verplichting en is een extra service aanbod voor verenigingen en instellingen om zich nog beter te kunnen profileren via de digitale gemeentegids. Per abuis staat in de acceptgirobrief dat het tevens gaat om een foto of logo in de papierengids, dit is dus niet het geval het betreft alleen de digitale gemeentegids.Het gaat hier om een vrijblijvend aanbod. De bestaande naam, adres en woonplaats vermeldingen van de verenigingen in de papieren gids en de digitale gids blijven kosteloos. De uitgeverij van de gemeentegids, City & Tourist Promotions BV, geeft te kennen dat het niet de bedoeling is geweest om onduidelijkheid te scheppen en betreurt het dan ook dat deze boodschap bij bepaalde verenigingen verkeerd is overgekomen. Verder heeft City & Tourist Promotions besloten deze mailcampagne met acceptgiro’s niet voort te zetten. Verenigingen en instellingen die te goede trouw toch geld hebben overgemaakt, kunnen hun geld teruggestort krijgen. Neem hiervoor contact op met CTP tel: 0416-344333 Over City & Tourist PromotionsCTP, opgericht in 1983, is gevestigd in Kaatsheuvel en onderdeel van De Telefoongids Holding BV. In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een uitgeverij met 50 gemeenten als vaste klant en een omzet van ruim 2,3 miljoen euro. CTP is landelijk actief, met een concentratie in het midden en zuiden van het land. Gemeenten die van de dienstverlening van CTP gebruik maken zijn middelgrote gemeenten zoals onder andere Roosendaal en Waalwijk, maar ook kleinere gemeenten zoals Haaren. Naast gemeentegidsen in gedrukte vorm, levert CTP ook digitale gemeentegidsen, plattegronden en andere gemeentelijke publicaties.  Meer informatie over het bedrijf vindt u via www.mijngemeentegids.nl  Intocht St. Nicolaas  Zondag 18 november 2007 Biezenmortel 

11.30 uur          Aankomst St. Nicolaas in gemeenschapshuis De Vorselaer waarbij wethouder C. Blom hem verwelkomt.

 

Haaren                       

11.30 uur          Vertrek intocht vanaf de Kapelweg te Haaren.

12.30 uur          Ontvangst St. Nicolaas door burgemeester Ronnes in gemeenschapshuis Den Domp

                        Aansluitend middagprogramma in Gemeenschapshuis “Den Domp”

 Helvoirt            

11.00  uur         Vertrek intocht vanaf Schilderstraatje te Helvoirt.

12.30  uur         Ontvangst St. Nicolaas in de St. Nicolaaskerk door wethouder W. van Nistelrooij en

Pastor Hageman met diverse toespraakjes.

 Zondag 25 november 2007

Esch               

13.30 uur          Vertrek intocht St. Nicolaas vanaf Het Nieuwland

14.00 uur          Ontvangst St. Nicolaas in Dorpshuis “de Es” door burgemeester Ronnes  Dien uw aanvraag inkomensondersteuning in  

De gemeente heeft een aantal regelingen waar mensen met een minimuminkomen een beroep op kunnen doen. Voor dit jaar mag u een aanvraag voor het Welzijnsfonds (voor een tegemoetkoming van max € 150,– ) indienen tot 10 januari 2008.

De categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken gehandicapten en 65+ers (voor een tegemoetkoming van max. € 204,20) kan nog tot 31 december 2007 worden aangevraagd. Heeft u de regeling, waar u een beroep op kunt doen, nog niet aangevraagd? Neemt u dan snel contact op met Loket WegWijs iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur tel: 0411-634590.  Aanvragen die te laat worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.

Kijk voor meer informatie in weekblad De Leije of op www.haaren.nl.

 WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN DE KOMENDE TIJD? Ø       14 november: startbijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Biezenmortel

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vorselaer

Ø       26 november: startbijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Haaren

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis Den Domp

Ø       12 december: eerste discussiebijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Esch

Aanvang 20.00 uur dorpshuis de Es

Ø       13 december: opiniërende en besluitvormende raadsvergadering

Vanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare opiniërende en besluitvormende vergadering van de raad plaats.

Ø       8 januari: eerste discussiebijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Helvoirt

Aanvang 20.00 uur in ontmoetingscentrum ’t Gastenbosch

Ø       13 januari: 10-jarig Haaren speelt bridgeAanvang 12.30 uur in ontmoetingscentrum ’t Gastenbosch in Helvoirt.

Kampioenschappen voor al onze inwoners van alle vier de dorpen

Ø       15 januari: eerste discussiebijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Biezenmortel

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vorselaer

Ø       21 januari: eerste discussiebijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Haaren

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis Den Domp

  U BENT VAN HARTE WELKOM! 

Dorpsontwikkelingsplannen Esch en Helvoirt:Hoe ziet u de toekomst van uw dorp? Laat nu uw stem horen en vul deenquête in!

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *