Dorpsontwikkelingsplan Biezenmortel van start!  Uitnodiging aan alle inwoners van Biezenmortel van 16 jaar en ouder Wat zou er moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat u of uw (klein)kinderen ook in de toekomst prettig kunnen wonen in Biezenmortel?De gemeente Haaren hecht veel waarde aan de leefbaarheid in de dorpen en heeft daarom besloten om samen met de inwoners na te denken over de toekomst van hun dorp.  In het dorpontwikkelingsplan (DOP) Biezenmortel moet komen staan hoe de inwoners van Biezenmortel denken over hun dorp, in welke richting Biezenmortel zich volgens de inwoners de komende 15 jaar moet ontwikkelen en welke acties op korte, middellange en lange termijn moeten worden ondernomen om dat te bereiken. Het gaat over zaken die u en alle andere inwoners van Biezenmortel rechtstreeks aangaan.  De gemeente heeft het PON gevraagd de totstandkoming van de DOP’s te begeleiden. Het PON is een onafhankelijk instituut dat in Noord-Brabant veel ervaring heeft met het werken aan de leefbaarheid in kleine kernen.  Graag nodigen wij u en uw medegezinsleden van 16 jaar en ouder uit voor de startbijeenkomst op: woensdag 14 novemberom 20.00 uurin De Vorselaer in Biezenmortel Tijdens deze avond hoort u welke stappen we gaan zetten en wanneer en de wijze waarop u een bijdrage kunt leveren. Er is ruime mogelijkheid voor het stellen van uw vragen.  Wij hopen u te mogen ontmoeten!   Startbijeenkomst Haaren De startbijeenkomst in Haaren vindt plaats op 26 november 2007 om 20.00 uur in Den Domp. Deze avond kent dezelfde opzet als de andere startbijeenkomsten.  Enquêtes in Esch en HelvoirtIn Esch en Helvoirt hebben de startbijeenkomsten al plaatsgevonden. Één dezer dagen zullen daar de enquêtes worden verspreid. De enquêtes gaan over zaken die ú en alle andere inwoners van uw dorp aangaan. Hoe wilt u wonen? Wat voor voorzieningen zijn voor u belangrijk? Welke problemen ervaart u in uw dorp? Vragen waarop we van u het antwoord willen weten. Bent u 16 jaar of ouder? Vul dan a.u.b. de vragenlijst in die u binnenkort ontvangt.  Het woord is aan U!Graag zien wij u binnenkort bij de bijeenkomsten in uw dorp en hopen wij dat u de enquête invult. Wij zijn zeer benieuwd naar uw mening. Voor alle inwoners geldt, we hopen dat u actief deelneemt aan de totstandkoming van de dorpsontwikkelingsplannen. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente HaarenCarine Blom, wethouderJan Brenninkmeijer, wethouder. STOKEN VAN OPEN HAARDEN EN HOUTKACHELS. 

Het wordt kouder en mensen zoeken ’s avonds warmte en gezelligheid in huis, kortom: het stookseizoen is weer aangebroken.

De warmte en gezelligheid van het stoken hebben echter ook een keerzijde. Met enige regelmaat komen er bij onze gemeente klachten binnen over overlast, die wordt veroorzaakt door verkeerd gebruik van haarden en kachels én door het stoken van geverfde houtsoorten.

De rook en de stank die daardoor ontstaan veroorzaken veel klachten bij mensen die last hebben van astma, bronchitis of andere luchtwegaandoeningen.

 

Graag willen wij u verzoeken om daarom alleen schoon en droog hout te stoken. De open haard of de kachel eerst goed laat doorbranden voor dat u hem dichtzet, scheelt ook enorm in de rookontwikkeling.

 

Gebruik u kachel of open haard op de juiste manier, dan hebt u er plezier van, maar varen ook uw medemensen en het milieu er beter bij.

 

 RAADSVERGADERING 8 NOVEMBER 2007

Op 8 november 2007 vindt in het gemeentehuis een raadsvergadering plaats. De agenda voor deze vergadering kunt u vinden in weekkrant “De Leije” of – met onderliggende stukken –  op www.haaren.nl (onder bestuur en organisatie> vergaderingen > 8 november).

 

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN DE KOMENDE TIJD? 

Ø       8 november: besluitvormende raadsvergadering begroting 2008

Vanaf 19.30 uur vindt in een vergadering van de gemeenteraad de besluitvorming plaats over de begroting 2008. Deze vergadering start met besluitvorming over de eventuele ingediende

moties en amendementen.

Ø       14 november: startbijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Biezenmortel

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vorselaer

Ø       26 november: startbijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Haaren

Aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis Den Domp

 U BENT VAN HARTE WELKOM! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *