Slider1
slider2

Waar is God

HELVOIRT – 22 april 2024    Wie of wat is God? Vragen die de mens al eeuwen lang stelt. Het is en blijft een mysterie. En waar is God?

Die vraag staat centraal in de viering van Open Kerk. Zijn aanwezigheid en nabijheid kan ervaren worden op bijzondere plaatsen en momenten in het leven. Zo’n bijzondere plaats is Taizé. Een plaats van bezinning waar duizenden jongeren elkaar het hele jaar ontmoeten. Een plaats met een levendige oecumenische geloofsgemeenschap opgericht door pater Frère Roger. Een bijzondere plaats die bijdraagt aan de eenheid van alle christenen ter wereld.

De liederen van Taizé worden in vele landen van Europa (ook In Nederland) gezongen tijdens meditatieve vieringen. Een paar ervan staan sinds jaar en dag op het repertoire van Open Kerk.
Het bijzondere van de viering van Open Kerk op zaterdag 27 april is dat we dan in de viering gaan zingen samen met de Taizé-groep uit Drunen. Deze groep zangers, zangeressen, strijkers en een gitarist staat onder leiding van Leontien Akkerman. We gaan in totaal acht Taizé-liederen zingen. In samenspel met ons eigen koor van Open Kerk, onder leiding van Marcel Zagers en onze organist Jac Peeters.
Waar is God? Het antwoord zingen we in een lied: ‘Ubi caritas et amor, Deus ibi est’. Waar vriendschap is en liefde, daar is God met ons.
U bent van harte welkom in deze bijzondere viering van de Open Kerk op zaterdag 27 april 2024 in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *