Slider1
slider2

Vught roept op tot snelle maatregelen voor N65

HELVOIRT/VUGHT – 8 april 2023. De gemeenteraad van Vught heeft donderdag 6 april Rijkswaterstaat en de provincie opgeroepen direct maatregelen te nemen die nodig zijn om de veiligheid op de N65 en het aangrenzende wegennet te vergroten.

Alle partijen in de raad steunden de motie waarin wordt gevraagd om “de veiligheid van overstekende fietsers, voetgangers en lokaal verkeer op korte termijn te garanderen”. De raad vindt dat die maatregelen, nu de Raad van State beide bestemmingsplannen heeft vernietigd, niet langer kunnen uitblijven. Ook is er geen tijd om te wachten tot er een nieuw plan uitgewerkt is naar aanleiding van het advies van de ingestelde taskforce. Daarmee wordt gedoeld op het overleg dat de gemeente Vught gaat voeren met Rijkswaterstaat en de provincie over de N65. De taskforce moet in beeld brengen welke mogelijkheden er zijn voor de rijksweg.

De gemeenteraad kwam donderdag tot een unaniem standpunt nadat er twee verschillende moties op tafel waren gelegd. D66 en SP pleitten voor specifieke maatregelen zoals een 50 km.-grens binnen de bebouwde kom en 80 km. voor de wegvakken buiten de bebouwde kom, roodlichtcamera’s bij verkeerslichten en verruiming van de oversteektijd bij kruisingen. Deze maatregelen zouden de noodzaak tot het plaatsen van geluidschermen wegnemen.

VVD, Gemeentebelangen, PLV en de fractie Rasenberg kwamen met een algemene motie die oproept tot meer veiligheid op de N65. Die motie werd uiteindelijk, enigszins aangepast, door alle partijen aanvaard.

Diverse partijen benadrukten het belang van unanimiteit om zo een krachtiger signaal richting Rijkswaterstaat en provincie af te geven.

Door: Peter Corvers/Foto’s Bart Meesters

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *