Slider1
slider2

Vragen over kap waardevolle bomen Kloostergoed Theresia

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 29 september 2023. In de commissievergadering van 5 oktober staat het bestemmingsplan ‘Kloostergoed Theresia’ op de agenda.

Bij vaststelling krijgt de ontwikkelaar de ruimte om in dit gebied maximaal 156 woningen, variërend in omvang en typen, te realiseren. We hebben het hier over het terrein gelegen op de hoek Vijverbosweg – Jagersboschlaan – Wildpad. Vooropgesteld: met 71 woningen in de betaalbare categorie, 10 zorgwoningen en met het uitgangspunt van natuurinclusief wonen zijn wij voor een groot deel enthousiast over het plan.

Vragen aan het College

Wel viel ons bij het lezen van de plannen op dat er in het gebied een groot aantal waardevolle bomen moeten worden gekapt. In het bijzonder viel op dat er een laan met waardevolle bomen plaats moet maken voor een weg. Wat ons betreft is het meer dan de moeite waard om te kijken of dit nog kan veranderen. Daarom stelden wij op 27 september alvast de volgende vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders:

  • Deelt het college de mening dat natuurbeleving een belangrijk uitgangspunt is bij de woningbouwplannen voor Kloostergoed Theresia?
  • Is het college het ermee eens dat waardevolle bomen een belangrijk onderdeel zijn van de natuurbeleving in onze gemeente?
  • Is het college bereid met de ontwikkelaar te kijken of er minder waardevolle bomen gekapt kunnen worden en in het bijzonder zich in te spannen de waardevolle bomen in laanstructuur aan de oostkant van het plangebied te behouden, bijvoorbeeld door de weg een stukje te verleggen?

Het antwoord van het College verwachten wij uiterlijk op 18 oktober 2023. Wordt vervolgd dus.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *