Slider1
slider2

Weer voorbijganger aangevallen en gebeten door hond

Foto: archief 7 januari 2024 (Bart Meesters)

HELVOIRT – 10 maart 2024. Gistermorgen is er weer een voorbijganger gebeten door een hond in de Molenstraat. Dit gebeurde onlangs in januari ook al.

De voorbijganger aan het woord:

“Ik fietste langs over het fietspad, zoals ik dat elke dag doe. Deze keer stond de poort open van het huis waar normaliter de drie honden veel blaffen en mee rennen als ze buiten zijn. Voor ik het wist kwamen de twee grote honden op me afrennen en beet de grootste hond me in mijn onderbeen. Ik heb mijn fiets naar de hond gegooid om hem af te schrikken, maar de hond wilde meerdere malen aanvallen. Door mezelf groot te maken en heel hard te schreeuwen naar de hond en zelf naar het dier toe te stappen, droop het uiteindelijk af. Mensen in auto’s hebben getoeterd om de hond af te schrikken, maar durfden pas uit te stappen toen de aanvallende hond weg was.

Volgens omwonenden heeft deze hond al meerdere keren uit het niets mensen aangevallen. Ik heb melding gemaakt bij de politie. Die hebben de eigenaren binnen verhoord terwijl ik alweer weg mocht. Ik heb twee diepe wonden in mijn been; één op de kuit en één op het scheenbeen, van de hoektanden van de hond. De andere tanden hebben ook wonden veroorzaakt. Omdat er veel bacteriën in de mond van een hond zitten, mochten de wonden niet gehecht worden. Er bestaat gevaar op ontsteking dan. Nu een fikse antibioticakuur en drie keer per dag de wonden spoelen. Lopen lukt nauwelijks, het been is erg gezwollen. Het was een ongelofelijk angstig en traumatiserend moment.

Instinctief heb ik gedacht dat ik groter en aanvallender moest zijn dan de hond zelf omdat ik zag dat de hond anders weer zou aanvallen. Had ik weggerend, of was ik een klein kind geweest, dan was dit een horrorverhaal geworden. Ik hoop dat de gemeente actie onderneemt, maar ik denk dat aandacht in de media ook goed is om mensen te waarschuwen en druk te zetten op het laten inslapen van de hond. Ik ben een grote hondenliefhebber; het is vooral heel sneu dat deze honden zich zo angstig en gestrest voelen dat ze denken aan te moeten vallen. Dat lijkt me voor de hond ook geen leven…

De vrouwelijk eigenaar keek het aan, kwam naar buiten en ging vervolgens weer naar binnen. Ongelofelijk! De mannelijke eigenaar kwam 10 minuten later thuis en gaf aan dat de poort waarschijnlijk kapot is omdat die dicht had moeten zijn. Hij zei ook meerdere malen dat het zo’n lieve hond is. Terwijl hij naast mij stond en het bloed uit de wonden liep…”.

Download onze gratis app

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Antoon , 10 maart 2024 @ 13:55

  Echt schandalig. De zoveelste keer!!!!

 • Kluitmans T , 10 maart 2024 @ 15:18

  Dit is niet meer onverwachts . Er zijn al vijf meldingen bekend. Eigenaar heeft steeds zijn excuses klaar, want als ze losgebroken zijn dan is aangifte niet voldoende. Dusss wie zal of zullen de volgende slachtoffers zijn?? Ik niet ik durf niet meer door de Molenstraat.

 • Kelly Coppens , 10 maart 2024 @ 21:55

  Wat een heftig verhaal. Ik kom er ook altijd langs. Veel scholieren van en naar Durendael komen daar ook langs. Hopelijk wordt er nu ingegrepen!! Beterschap!

 • ine bodewes , 10 maart 2024 @ 22:06

  Mij zijn ook meerder mensen bekend die door deze rothond zijn gebeten met alle gevolgen van dien. Wanneer worden er maatregelen tegen dit vreselijke dier genomen? Wat als (kleine) kinderen slachtoffer worden? Overheid doe er wat aan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *