Slider

Voorbereiding herinrichting Mgr. Bekkersplein in volle gang

HELVOIRT – 8 juli 2019     De voorbereidingen voor de herinrichting voor het Mgr. Bekkersplein en de Kerkstraat zijn in volle gang.

Het bouwteam, bestaande uit de gemeente Haaren, Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel BV, Dolmans Landscaping L+P en SOOH, zijn voorbereidingen aan het treffen om in het najaar van 2019 te starten met uitvoering van de eerste fase. De ondergrondse infrastructuur, zoals het riool en kabels en leidingen, is in beeld gebracht. Tevens is het ontwerp verder aangescherpt en uitgewerkt. Op het gebied van duurzaamheid zijn belangrijke keuzes gemaakt in materialen en maatregelen. Zo wordt er bijvoorbeeld bio-beton toegepast en worden bestaande materialen uit het plein hergebruikt. Daarnaast wordt het plein voorzien van beplanting met een dorps karakter.

Kunstwerk verhuist
Het kunstwerk ‘De Unie van Haaren’, bestaande uit vier keien, wordt in de zomerperiode verwijderd en geschonken aan Heemkundekring “den Beerschen Aard” en de gemeente Oirschot. Het werk krijgt in Oirschot een herbestemming in een aan de kunstenaar Jo Gijssen gewijde kunstroute.

Informatieavond
Na de zomerperiode wordt er een informatieavond gehouden over de herinrichting van het plein waarbij u de planning, het ontwerp en de stand van zaken krijgt te zien. Meer informatie volgt nog hierover. Vanzelfsprekend worden ook winkeliers, bedrijven en aanwonenden benaderd voor verdere afstemming over het project.
De verwachting is dat in het najaar van 2019 gestart wordt met de werkzaamheden waarbij het werk gefaseerd uitgevoerd gaat worden om de hinder voor de omgeving tot een minimum te beperken. Medio 2020 verwacht het bouwteam het nieuwe plein feestelijk op te leveren.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *