Slider

Vervolg ingezonden brief gemeentelijke lasten

Beste medeburgers van de gemeente Haaren,

Op 23 december 2019 ben ik een actie gestart tegen de gemeente Haaren in verband met de herindeling en daaruit voorvloeiend dat wij komende maand een dubbele aanslag krijgen betreffende rioolrechten en reinigingsrecht.
Aangezien volgens de gemeente Haaren de aanslagen altijd achteraf komen moeten wij nu zowel de aanslag van 2019 als 2020 betalen voor 31 mei of in 10 maandelijkse termijnen.
Het totaalbedrag bedraagt tegen de 800 Euro!!.Leest u er eventueel mijn vorige brief op na:

Ingezonden brief: gemeentelijke belastingen

Een aantal medeburgers heeft hier op het emailadres: tegengemeenteaanslag@gmail.com
op gereageerd en zij geven aan dat zij op deze gang van zaken fors tegen zijn en een aantal reageerders kan het ook niet betalen.

Ik heb ondertussen niet stil gezeten en actie ondernomen.Alle gemeenteraadsleden,wethouders en plaatselijke politieke partijen heb ik van mijn actie en uw reactie’s op de hoogte gebracht.

Daar heb ik zegge en schrijven 2 reactie’s op terug gehad die in het kort erop neerkomen dat men zich van geen kwaad bewust is en er gewoon betaald moet worden.De echte minima mogen kwijtschelding aanvragen en dat is het.

Echter,degenen met een inkomen net boven minimum kunnen zowat hun hele vakantiegeld in mei aan de gemeente overmaken om de aanslagen te betalen.

Vandaag 6 januari heb ik bij de gemeente een WOB verzoek ingediend omtrent de inkomsten en uitgaven betreffende riool en reiniging.Men stelt dat men slechts kostendekkend mag heffen en daar heb ik sowieso al ernstige twijfels over evenals enkele reageerders.

Ook kon tot 10 januari 2020 een bezwaar ingediend worden bij de Tweede Kamer.Dat heb ik gedaan en heb daar een ontvangsbevestiging van waarin men aangeeft dat in de eerstvolgende vergadering mijn brief behandeld gaat worden.

Het Brabants Dagblad heeft op 25 december 2019 er ook een artikel over geschreven,dit kunt u online opzoeken.De reactie van de gemeente naar de krant is hetzelfde als wat ik als reactie kreeg.

Plein Helvoirt is ook op de hoogte van mijn actie en misschien kunnen zij ook iets bereiken voor ons.

Verder wil ik komende tijd onderzoeken of men wel een dubbele aanslag MAG opleggen.
Indien er iemand met juridische kennis is verzoek ik u om te reageren.

Verder houd ik u komende tijd via deze website op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Jan van Engelen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

 • Kees van den Aker , 6 januari 2020 @ 14:04

  Geachte redactie,

  Met groeiende ergernis heb ik de verhalen gelezen over de “dubbele heffing” door de gemeente Haaren. Het is toch echt te gek voor woorden dat mensen over deze gang van zaken een probleem maken. De gemeente Haaren probeert de kwestie netjes aan te pakken en dan nog ziet men kans daar tegen te ageren. Dat mag natuurlijk maar of er dan zoveel ruimte gegeven moet worden via uw “netwerk” vraag ik me af. Ik stel voor dat de klagers de kosten van de procedure zelf dragen om te voorkomen dat de gemeente nog eens met de pet rond moet bij de inwoners.

  Redelijkheid is een mooie eigenschap.

  Kees van den Aker
  Esch.

 • jan , 7 januari 2020 @ 08:46

  Beste heer van den Aker,

  Dus u bent van mening dat de gemeente Haaren de kwestie netjes aanpakt??
  Daar hebben heel veel anderen toch een iets andere mening over.Waarschijnlijk bent u in de positie dat u deze kosten makkelijk kunt ophoesten,dat is dan mooi voor u maar niet voor heel veel andere mensen en ook niet voor mij.En over welke kosten van de procedure heeft u het?Alle kosten en tijd heb ik er zelf ingestoken.Daarbij,mocht de gemeente toch “met de pet rond moeten gaan bij de inwoners”zal dat waarschijnlijk voor u geen groot probleem zijn.Overigens,als u zich zo ergert aan mijn ingezonden brieven,waarom leest u ze dan?
  Uiteraard mag u ook antwoorden op het opgegeven email adres in de brief.
  Jan van Engelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *