Slider1
slider2

Vertrek Bart van de Laak als interim-directeur Theater de Speeldoos

HELVOIRT – 23 juni 2022 Vertrek Bart van de Laak als interim-directeur Theater de Speeldoos

Per 1 juli stopt Bart van de Laak als interim-directeur van Theater de Speeldoos. Per diezelfde datum treedt hij als directeur in dienst bij Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg, waar hij momenteel deze rol ook op interim-basis vervult.
Afgelopen twee jaar heeft Bart zich o.a. gericht op het optuigen van een samenwerkings-overeenkomst met de gemeente Vught. Deze overeenkomst is gericht op het ontwikkelen van een businesscase voor een nieuwe Speeldoos. Hij vertrekt in het vertrouwen dat er de komende maanden een doorbraak wordt bereikt, resulterend in een nieuwbouwplan voor de Speeldoos.

Naast deze werkzaamheden heeft Bart zich ook bezig gehouden met het versterken van de positie van de Speeldoos in het culturele veld in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Hiertoe herpositioneerde hij de Speeldoos door nadrukkelijk in te zetten op de kracht van cultuur voor verbinding in de Vughtse gemeenschap. De Speeldoos wil inwoners van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar brengen rondom hun gedeelde passies: dans, theater, muziek, musical en film. Hiermee voorziet de Speeldoos in de culturele en ook sociale behoeftes van Vughtenaren en levert het een bijdrage aan het welzijn van de gemeenschap.

Door onder meer nieuwe huurders te werven en samenwerking aan te gaan met verschillende culturele en sociale partners is afgelopen jaren de betekenis van de Speeldoos verder versterkt, ondanks de Corona-crisis. In 2021 kwam dit onder meer tot uiting in de Cultuurweek, die in samenwerking met onder meer Musicare, MDM en Plaza Cultura werd georganiseerd. Ook vestigde de Huiskamer van Welzijn Vught zich in de Speeldoos en werd er samengewerkt met partijen als Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg, Bibliotheek 073 en HelvoirThuis.
Het bestuur betreurt het vertrek van Bart. Zij zijn hem zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij in de afgelopen twee jaar heeft verricht en de resultaten die daarbij zijn bereikt. Zij wenst hem veel succes in zijn nieuwe baan bij De Nieuwe Vorst. Een vervanger is inmiddels gevonden in de persoon van de heer Jelmer Lesterhuis, die vanaf medio augustus het stokje overneemt.

Download onze gratis app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.