Slider

Helvoirt loopt kei hard in het countermes van SSS’18: 1-5

HELVOIRT – 14 april 2019. De toeschouwers op het Burgemeester v.Hövell Sportpark wisten niet wat ze zagen. Het betere veldspel, mogelijkheden én complimenten waren voor Helvoirt, de doelpunten waren voor het geroutineerde en slim voetballende SSS’18. Met 5 identieke doelpunten won SSS’18 met de geflatteerde cijfers van 1-5. Positief is wel: Nick van der Bruggen viel 10 minuten voor tijd in en maakte daarmee na bijna een jaar na z’n blessure z’n rentree in het 1e.

Doet Helvoirt na vanmiddag nog mee voor de titel, of zal de nacompetitie het hoogst haalbare zijn. Dat moet de wedstrijd tegen SSS’18 uitwijzen. SSS dat compleet aantrad terwijl Helvoirt dus de nodige basisspelers mistte. Toch begon Helvoirt goed aan dit duel en kreeg via Max de eerste kans, maar doelman Thomas Massop redde met de voet. Waar Helvoirt goed begon, was het SSS dat op voorsprong kwam. Stan Venhuizen kon ietwat makkelijk doorgaan en uit zijn pass schoot topscorer Koen Verlinden de bezoekers op voorsprong. In de fase die volgde bleef Helvoirt SSS voetballend wel de baas, maar de mogelijkheden werden vaak net niet goed uitgespeeld. Het enige wat Helvoirt ontbeerde deze wedstrijd, had SSS wel. Uit een ingooi viel de bal ineens goed voor Verlinden die alleen op Remco af kon gaan de voorsprong verdubbelde; 0-2. De bal viel dus beter voor SSS. Het geluk van de koploper en de pech van een gehavende ploeg?

Na rust kwamen Thijs en Max niet meer terug. Zij moesten geblesseerd afhaken. Ze werden overigens prima vervangen door Sjors en Jasper. Helvoirt ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar weer sloeg SSS’18 kei hard toe. Na een steekpass van Verlinden schoot Venhuizen de 0-3 tegen de touwen. 2 minuten later nam Luke een hoekschop die er ineens inging, doelman Massop haalde, volgens de scheidsrechter, de bal achter de lijn vandaan: 1-3. Zou het dan toch nog kunnen? Nee, want uit een nieuwe hoekschop van Helvoirt, weer 2 minuten later, was SSS met 3 passjes snel aan de andere kant en was het wederom Verlinden die raak schoot: 1-4. Halverwege de 2e helft wist SSS weer te scoren. Balverlies bij Helvoirt, een splijtende pass richting Bas Joosten die via een Helvoirts been en de vingertoppen van Remco ook nog scoorde: 1-5. Ondanks deze dompers bleef op jacht gaan naar doelpunten en dat stelde de Helvoirtse supporters toch tevreden. Maar, net als in de eerste helft, als de kans er was, ging het steeds mis. Menno strandde op een verdediger, Sjors schoot in het zijnet, Jochem z’n schot miste wat richting, Rico kon de rebound van Tim intikken maar kreeg de bal niet lekker mee, het zat niet mee vandaag. Zo werd er duidelijk beter gespeeld dan vorige week, maar was er nu een vervelende nederlaag. Toch kwam er 10 minuten voor tijd nog applaus van de tribune, want Nick maakte z’n officiële rentree in het 1e nadat hij op 6 mei vorig jaar ernstig geblesseerd raakte. Ook Nick kreeg nog wat pogingen om bij z’n rentree nog iets te kunnen doen, maar ook hem lukte het niet. Het geroutineerde SSS’18 (5 30+ers in de gelederen), voetbalde op ervaring slim naar de zege en liet ook zien waarom het de koploper is. Maar viel Helvoirt wat te verwijten vandaag? Nee, vrijwel niet.

Volgende week wacht Helvoirt een dubbel paasprogramma. Op paaszaterdag komt Sportclub Irene op bezoek (aanvang: 18:00), en op 2e paasdag gaan we naar Vianen (gemeente Cuijk) voor de ontmoeting met Vianen Vooruit. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *