Slider1
slider2

Vanaf de bank op bezoek bij een aardgasvrij huis

Huiseigenaar deelt zijn ervaringen met warmtepomp en zonnepanelen

HAAREN – 18 mei 2020. Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt zaterdag 30 mei de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Jan Juffermans geeft dan in het bijzonder aan inwoners van gemeente Haaren uitleg over de duurzame maatregelen in zijn jaren ’70-woning, zoals de lucht/water-warmtepomp, zonnepanelen en wandverwarming.

Hij deed zelf veel kennis en ervaring op met duurzaam wonen, en helpt anderen daarmee graag op weg. Mensen die graag meekijken met de online thematour, kunnen zich aanmelden via de website van de Duurzame

Huizen Route.
Jan Juffermans woont al ruim veertig jaar in zijn twee-onder-één-kapwoning in Boxtel. “Wij hebben sinds 1978 al heel veel gedaan, maar in 2015 renoveerden we het huis tot energieneutraal en aardgasvrij.” Om zich te informeren bezocht Juffermans andere duurzame woningen en vroeg een adviseur. Zo kwamen er uiteindelijk nieuwe zonnepanelen op het oosten en een lucht/water-warmtepomp, naast de al bestaande zonneboiler. Hij kan nu als het ware van de zon leven. “Dat is in feite luxe! Wij hebben een hele goede warmtepomp die bijna geen geluid maakt, en zijn zeer tevreden met het resultaat.” Tijdens de online thematour deelt hij zijn ervaringen en wil hij anderen inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

De online thematours
Dit voorjaar vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De Nationale Duurzame Huizen Route
De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Haaren en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *