Slider1
slider2

Ut leste stukske…. éénrichtingsweg

foto: jan Pullens

HELVOIRT – 7 juli 2021. De reconstructie van de Torenstraat in Helvoirt verloopt voorspoedig. De aannemer is gevorderd tot de werkvakken 7 en 8. Het weggedeelte vanaf de Kastanjelaan tot de Stationsweg is afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Volgende week maandag, 12 juli, passen we deze omleidingsroute over de Stationsweg en Den Hoek aan. In deze brief leest u hoe en waarom we dat doen. 

De omleidingsroute via de Stationsweg en Den Hoek was aanvankelijk in deze fase aangewezen voor het lokale bestemmingsverkeer in beide rijrichtingen. Omdat Den Hoek een smalle weg is, alleen geschikt voor weinig verkeer, werd het doorgaand verkeer omgeleid via een route over de Guldenberg. Voor vrachtverkeer is de omleidingsroute via de Stationsweg/Den Hoek vanaf het begin al afgesloten geweest.

Na hevige regenval en meer verkeer dan verwacht, hebben wij samen met de aannemer ervoor gekozen om het wegdek van Den Hoek te verbreden/te verbeteren met rijplaten aan de zijkant. Hierdoor kon het verkeer in de twee rijrichtingen elkaar veilig passeren.

Ondanks de rijplaten, bleek de afgelopen weken dat de verkeerstroom nog steeds te groot was voor deze weg. Vrachtwagens negeren het verbod en een deel van het doorgaand autoverkeer volgt niet onze aanwijzingen op om de omleidingsroute over de Guldenberg te volgen.

Daarnaast zijn er diverse fietsers die de fietsersomleiding langs de oude school negeren en met gevaar voor eigen leven over de te drukke Den Hoek fietsen. Tot slot veroorzaakt het trillen en klapperen van de rijplaten veel geluidsoverlast bij de omwonenden, vooral in de avond en nacht.

Om de verkeersveiligheid te bevorderen en de overlast te beperken, richten we vanaf maandag 12 juli tot het einde van de werkzaamheden (6 augustus) de omleidingsroute Stationsweg/Den Hoek in als éénrichtingsweg. Verkeer dat Helvoirt inrijdt vanaf het noorden, kan via de Stationsweg en Den Hoek rijden. Bij het verlaten van Helvoirt wordt het verkeer richting Cromvoirt, Nieuwkuijk en Vlijmen omgeleid via de grotere omleidingsroute Guldenberg.

Met deze maatregelen hopen we het verkeer in betere en veiliger banen te leiden en de overlast te verminderen.

Tenslotte wijzen we u er nogmaals op dat de gecombineerde werkvakken 7 en 8 de laatste fase en het laatste weggedeelte van het werk zijn. Het wegvak 9, waarbij de spoorwegovergang afgesloten zou worden, vervalt. De spoorwegovergang blijft dan ook open.  

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • ine bodewes , 13 juli 2021 @ 07:45

    Prima idee, die eenrichtingsweg. Helemaal via de Guldenbergweg als je naar de Helvoirtsestraat, Den Hoek of het industrieterrein etc. wilt. Helemaal fijn dat daar zo veel (groot) verkeer door moet dat er regelmatig sprake is van een verkeersinfarct. Gelukkig nog maar een paar weken en dan kunnen we weer gewoon door de Torenstraat.

    Is dit misschien een voorproefje van wat ons te wachten staat als de N65 een jaar wordt afgesloten vanwege werkzaamheden aan het spoor in Vught. Ik kijk er nu al naar uit. Misschien toch maar de auto helemaal laten staan en gaan fietsen!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.