Slider1
slider2

Update herinrichting Helvoirtsestraat

HELVOIRT – 4 maart 2024. De plannen voor de herinrichting van de Helvoirtsestraat zijn al een poosje in de maak, maar vanaf medio april gaan de werkzaamheden echt van start.

In november is er een overleg geweest met de klankbordgroep Torenstraat-Helvoirtsestraat. Een update.

Eerst even in het kort wat de herinrichting van de Helvoirtsetraat ook alweer inhoudt: de aanleiding voor de herinrichting is de aanleg van een gescheiden riolering. We maken van deze gelegenheid gebruik om de Helvoirtsestraat opnieuw in te richten, zoals we dat ook bij de Torenstraat hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan klinkerbestrating, gelijkwaardige kruisingen en een voetpad van 1,5 meter.

Overleg met klankbordgroep: een update
Naar aanleiding van het overleg met de klankbordgroep dat in november plaatsvond, gaan we enkele wijzingen doorvoeren in de ontwerptekening. Het gaat onder meer om het aanpassen van inritten en groenvakken en het veilig maken voor voetgangers richting het plan Den Hoek. Ook worden ontwerpschetsen gemaakt voor het aanpassen van de spoorwegovergang. Deze zullen worden voorgelegd aan ProRail.

Planning
Aannemer J. van Esch is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Mede afhankelijk voor de vervanging van de brug De Runsvoort (dat eerst moet gebeuren) zal aannemer J. van Esch binnenkort informatie verstrekken over de precieze planning van de werkzaamheden.

Contact met de klankbordgroep
Wilt u contact met de klankbordgroep? Dat kan door een mail te sturen naar kbghelvoirtsestraat@gmail.com. In de klankbordgroep zitten o.a. Clemens van Hulten, Ad Verstijnen, Stephanie Brouwer, Corine Zwart, Martin Huzen (bureau Juust) en John Amukwaman.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *