Slider1
slider2

Unieke prestatie Zwaluw-team JO15-1 voor de 4e keer op rij Kampioen!

VUGHT – 22 mei 2023. Afgelopen zaterdag, 20 mei, zijn de jongens van Zwaluw VFC JO15-1 kampioen geworden in de 5e divisie van deze leeftijdscategorie.

Dit uiterst gemotiveerde en getalenteerde team staat onder de bezielende leiding van trainers Yannick van Herpen en Ricardo van Baalen.

Afgelopen zaterdag moesten ze als de nr. 2 van de ranglijst afreizen naar Arnhem om te spelen tegen JO15-1 van SML. Een uiterst spannende wedstrijd omdat het kampioenschap van meerdere factoren zou afhangen. Zwaluw moest deze wedstrijd winnen en de nr. 1 van de ranglijst, Berghemsport zou bij een gelijkspel of en verlies de eerste plaats verliezen waardoor het Vughtse team kampioen zou worden. Zou een vierde titel erin zitten?

Het Zwaluwteam had meerdere engelbewaarders op hun schouders zitten want zij wisten in de laatste 15 minuten een achterstand van 1-0 om te buigen naar winst! Met 1-2 werd de wedstrijd gewonnen. Het lot lag in handen van Berghemsport die een uur later aan hun laatste competitiewedstrijd waren begonnen. Trainer Yannick van Herpen had een live-verbinding met één van de trainers in Bennekom. Toen Berghemsport ook hun achterstand wegwerkte naar een gelijkspel, waren de 20 minuten die nog resteerden de spannendste die zowel de spelers, trainers en ouders hadden meegemaakt. Maar het geluk was aan de zijde van dit Vughtse, talentvolle jeugdelftal want het bleef in Bennekom een gelijkspel met als resultaat wéér een kampioenschap voor JO15-1. Op het Zwaluwnest zijn de jongens gehuldigd en werd er een mooi feestje gevierd.

Dit team dat in de afgelopen seizoenen  ook al 3 keer kampioen wist te worden en promoveerde naar de 5e divisie had van te voren niet gedacht weer een titel te kunnen gaan toevoegen aan deze al uitzonderlijke erelijst. Met het behalen van dit kampioenschap in de 5e divisie hebben de jongens een 4e achtereenvolgend kampioenschap aan hun erelijst toegevoegd. Maar de prijzenkast kan nog verder worden gevuld als zij op zaterdag 3 juni a.s. de finalewedstrijd weten te winnen in de strijd om de KNVB-beker. Dan spelen ze om 12.45u op Sportpark Bijstervelden in Tilburg tegen JO15-1 van JVOZ uit Vlissingen. Dit belooft een waar spektakel te gaan worden.

Nu al is het seizoen geslaagd en kunnen alle jongens van dit gezellige en getalenteerde vriendenteam samen met hun trainers Yannick en Ricardo terugkijken op een prachtige dag die een onverwachts gouden randje heeft gekregen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *