Slider

Uit de brand?

www.progressief96.nl
info@progressief96.nl

HAAREN – 29 mei 2020. In een sentimentele bui wil ik wel eens mijn stukjes voor het Haarens Klokje van nog niet eens zo lang geleden herlezen.

Het was de tijd dat wethouder Van den Brand met zijn Samenwerking jarenlang aan het roer stond. Wat er in stond? Hoe hij vertelde dat Haaren er financieel uitstekend voorstond en we dus zelfstandig moesten blijven. Dat wij, P’96, daartegen inbrachten dat je inderdaad geld overhoudt als je niets investeert in bijv. je gemeenschapshuizen die al lang schreeuwden om renovatie. Het ging over zijn ellenlange betogen in de Raad waarin niets inhoudelijks viel te ontdekken. En dan Haarendael! Op zijn aandringen werd daar jarenlang alleen in het diepste geheim door de Raad over vergaderd zonder P’96 overigens. Dat uit protest omdat de buitenwereld volledig werd buitengesloten. Daar komt bij dat de basisschool in Esch nu opeens op instorten blijkt te staan en er 3,5 miljoen noodzakelijk is voor herbouw in plaats van renovatie.

God zij dank kwamen er verkiezingen en mochten CDA en P’96 puinruimen en proberen er iets van te maken in krap 3 jaar tijd. Dank zij Tom van Sprang, een aardige jongen die door Rebirth en de voetbalclub met heel veel voorkeurstemmen in de Raad kwam evenals Christien van Schijndel van EVO, Esch Vooruit, bestaat Samenwerking nog. Verder ga ik er van uit dat deze twee niets weten van de rijke voorgeschiedenis van hun ex-wethouder, nu fractiegenoot.

En dan valt deze week het Haaren Klokje in de bus met een niet ondertekende bijdrage van Samenwerking. Het gaat over de ontwikkelingen rond Haarendael. Samenwerking is ziedend! Ik citeer: “Want de buurtbewoners zijn helemaal niet geïnformeerd. En de gemeenteraad was helemaal niet geïnformeerd. Ook over Den Domp en de St. Willibrordusschool horen we als Raad vaak niets. Een schande. Zo ga je niet met de gemeenteraad om. Stop met dat stiekeme gedoe. ” Als het niet zo dieptreurig was, zou je er heel hard om moeten lachen.

De Raad werd overigens uitgenodigd om op 2 juni a.s. kennis te nemen van de recente ontwikkelingen rond Haarendael, de omwonenden hebben een brief gekregen en wij hebben een splinternieuwe Kadernotitie Haarendael waarover ook P’96 nog vragen heeft aangaande de tijdelijke huisvesting van seizoenarbeiders. Verder bedankt wethouder!

Jos Barends
Progressief ‘96

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *