Slider

‘Transportweg’ naar N65?

VUGHT/HELVOIRT – 15 mei 2020. De gemeenteraad van Vught wil een onderzoek naar een nieuwe gebiedsontsluitingsweg voor Helvoirt. Die weg zou moeten lopen vanaf de Helvoirtsestraat via de Industrieweg, langs het spoor, via de Kruishoeveweg naar de N65.

Een motie om zo’n nieuwe weg te onderzoeken werd donderdagavond ingediend door de coalitiepartijen Gemeentebelangen, VVD en PvdA-GroenLinks, die samen een meerderheid hebben in de Vughtse raad. De motie werd zonder tegenstemmen aangenomen.

Het idee ontstond bij Gemeentebelangen in contacten met Cromvoirt. Daar zijn veel klachten over het vrachtverkeer van lokale bedrijven, dat dwars door Cromvoirt moet rijden om op de N65 te komen. De nieuwe ontsluitingsweg, nu al ‘Transportweg’ gedoopt, moet dat verbeteren. Ook Helvoirt heeft veel vrachtverkeer over de Torenstraat, van en naar het kruispunt.

In Helvoirt is vroeger al eens gekeken naar een nieuwe ontsluitingsweg, ten oosten van de dorpskom, door het Helvoirtse Broek. Dat bleek toen geen haalbare kaart omdat de weg door het Natuurnetwerk Brabant zou lopen, wat beschermde natuur is. De nu voorgestelde weg gaat opnieuw door het Natuurnetwerk. Wel lijkt het nu bedachte tracé minder schadelijk omdat het loopt langs de spoorweg.

Op de vraag “Wie gaat dat betalen?” antwoordde de indiener van het verzoek, GB-raadslid Siebren van der Zee: “De gemeente Vught zal dat moeten betalen”. Maar hij sloot niet uit dat er ook uit andere potjes geld kon komen.

Bron: HelvoirtNet/VughtNu

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

  • Sander , 15 mei 2020 @ 17:20

    Op het eerste oog is elke nieuwe ontsluiting voor Helvoirt een goed idee. Veel vrachtverkeer moet dagelijks door de kom rijden. Het zou dus vooral een weg moeten worden om het verkeer van vier grote bedrijven op weg te helpen: Van Kuijk, Gubbels, Maurang en Van Schijndel. De vraag is alleen of die bedrijven van deze ‘Transportweg’ gebruik gaan maken. Want via deze route kom je alleen op een toerit richting Tilburg. En je gaat vanuit Helvoirt richting Tilburg niet twee kilometer omrijden als je ook over de Torenstraat kan. Vrachtverkeer dat vanuit Helvoirt richting Vught wil moet ook over de Torenstraat blijven rijden. En verkeer vanuit Tilburg ook. Alleen verkeer vanuit Vught richting Helvoirt heeft er iets aan.
    Als bij de aansluiting Kruishoeveweg – N65 een viaduct zou komen waardoor je aan beide kanten op en van de N65 kan komen zou het beter zijn. Maar dat kost veel meer. De financiering zal toch al niet makkelijk zijn omdat Vught alle spaargeld al heeft opgenmaakt aan de ombouw van de N65.
    Als je dan toch geld wil uitgeven voor minder verkeer in de dorpen is het goedkoper om met de vier bedrijven te zoeken naar verplaatsing naar een goed ontsloten industrieterrein bij een snelweg. Dan krijg je ook nog vier vrijkomende bedrijfslocaties die herbestemd kunnen worden voor nieuwe woonwijkjes; ook belangrijk.
    Er komen verkiezingen aan. Gemeentebelangen had er een gelikte reclamevideo van gemaakt. Pas na de verkiezingen zal het resultaat van het haalbaarheidsonderzoek komen… Ik gok op: onhaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *