2 voorstellingen, op 4 locaties, uitverkochte voorstellingen met ruim 4000 bezoekers en 800 gepassioneerde amateurmuzikanten
Op zondag 6 november beleefde Fanfari Bombari de allerlaatste voorstelling op het terrein van Fort Isabella in Vught. Vanaf de start op 23september wist Fanfari Bombari een breed publiek te bereiken. Van deelnemer tot de lokale en Brabantse beleidsmakers. Door de gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught werd de voorstelling ingezet om op informele wijze het netwerk, de kracht en het belang van amateurmuziek te versterken.
Fanfari Bombari is hét project van, voor en door Brabanders. Voor amateurmuzikanten een unieke gelegenheid om talenten en ervaringen te kunnen delen in een professionele setting op prachtige speellocaties midden in het Brabantse landschap. Fanfari Bombari heeft laten zien wat er leeft in het culturele gebied rond Den Bosch en dat muziekverenigingen nog steeds een belangrijke plaats in de samenleving innemen. Met Fanfari Bombari namen inwoners van Brabant daadwerkelijk deel aan het Bosch 500-jaar. Met al de muzikanten en deelnemers op naar het slot van Fanfari Bombari: de afsluiting van het Jeroen Boschjaar op 11 december.
Quotes van deelnemende muzikanten:
“Ik kan niet wachten tot we op 11 december allemaal bij elkaar zijn”
“Ik had er een hard hoofd in, want het ware allemaal losse stukjes, maar nu snap ik het.”
“Tet wist toch wel van alle muzikanten een groep te maken, dat had ik zondag tijdens de tutti echt niet gedacht.”
“De orkesten krijgen een gezicht door de muziek’
Quotes van het publiek:
“Dat je met zoveel mensen zo’n stuk kon maken!”
“Ik wil er nog een keer heen. Het is dan wel hetzelfde verhaal, maar het is een goed verhaal.” (Louisa, 8 jaar)
“Ik heb zo moeten lachen.”
“De combinatie van amateurs en profs werkt goed.”

fanfari-bonbari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *