Het eenmanskantoor van de Rabobank in Helvoirt, wat gevestigd zit in HelvoirThuis, blijft daar voorlopig nog wel in. Martin Houben, directievoorzitter van Rabobank Hart van Brabant uit Oisterwijk, vertelde HelvoirtNet dat de afgelopen 6 maanden het digitale bankverkeer zich zo snel ontwikkelde dat de functie van de locatie in Helvoirt spoedig bekeken gaat worden.
martin-houben-rabobank
Martin Houben
In de algemene leden vergadering van 23 november a.s. komt dit aan de orde. Er worden dan diverse discussiegroepen samengesteld, waaronder ook vertegenwoordigers zitten van HelvoirThuis, die hierover met elkaar in gesprek gaan. “Wat de uitkomst van het onderzoek gaat worden is nog de vraag”, aldus Martin Houben. “Ik ontken niet dat er iets gaat veranderen” vervolgde hij. “Maar het zal nog wel even duren”.
In 2015 is het kantoor in HelvoirThuis gevestigd. We willen een goeie binding hebben in de dorpen en doen er dus alles aan om een zo goed mogelijk contact te hebben met de inwoners. Hiervoor hebben we een aantal eenmanskantoren zoals in Helvoirt, Haaren en Berkel Enschot. De wat grotere kantoren zijn gevestigd in Udenhout, Oisterwijk en Hilvarenbeek.
De meeste bankzaken kun je voor 96% thuis via je pc of laptop uitvoeren. Toen in Helvoirt de bank besloot om zich niet te vestigen op het Van Goghplein koos men bewust voor het culturele centrum HelvoirThuis en zat men dicht bij de oudere inwoners van Helvoirt die zich o.a. gaan vestigen in de nieuwe Leyenhof. Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van deze locatie in Helvoirt. Men staat er versteld van hoe ook ouderen massaal gebruik maken van het digitale netwerk. Hierdoor is de behoefte en gebruik van het kantoor in Helvoirt behoorlijk verminderd. Houben wil eigenlijk elke 5 jaar in gesprek met de diverse kernen om zo een goeie binding te krijgen met de inwoners.
Bron: HelvoirtNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *