Slider1
slider2

’t Helvoirts Aaike in de eierautomaat

HELVOIRT – Sinds 28 november 2020, is Helvoirt een winkeltje rijker. In de Gijzel bij nummer 32 staat een eierautomaat waar je heerlijke kakelverse eieren kunt kopen.

De kippen van de gebroeders van den Bosch zijn dagelijks druk bezig met het vervaardigen van echte Helvoirtse eieren en vanaf nu kun je dagelijks, als de kippen van stok komen, tussen 08.00 en 20.00 uur daar terecht voor een rekje witte eieren, zeven dagen per week. In de zomermaanden zal de automaat-ruimte langer open zijn.

Enthousiast
Aan de keukentafel vertellen een aantal familieleden over hun eierbedrijf en vol trots laten ze foto’s zien en maken plannen voor de toekomst bekend. In het voorjaar komen er een stuk of honderd, vrije uitloop, kippen bij die in een speciaal ingericht buitenverblijf, de hele dag rond kunnen scharrellen. De inrichting van dat terrein zal medio mei 2020 gereed zijn.

De gebroeders
Sinds 2005 produceren ze in de Gijzel al eieren, witte eieren. “Witte zijn duurzamer”, vertellen ze, ‘ook eten de witte kippen minder voer en leggen uiteindelijk meer eieren dan bruine”. “De smaak van de witte eieren is precies het zelfde als die van bruine eieren”, wordt aan tafel verteld.

De prijs van de witte scharreleieren.
In de automaat heb je nu keuze uit twee mogelijkheden, een doosje van 10 witte eieren kost € 1,50 en een doosje van 6 stuks € 1,-. Gewoon contant geld erin stoppen en eventueel wisselgeld komt keurig retour. “Als alles goed gaat kun je later ook betalen met je pinpas, nu nog even niet!”

Lege doosjes graag bij het volgend bezoek mee retour brengen, goed voor het milieu!

PAASBERICHT 2020 meer>>>>

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *