Slider1
slider2

Supersub Meijer redt in de slotfase nog een punt voor Helvoirt tegen DSC: 2-2.

Door Jurgen Hamers:

HELVOIRT – 8 oktober 2023. Voor de 3e keer in 4 competitieduels eindigde Helvoirt – DSC in 2-2 en voor de 2e keer in deze ontmoetingen kwam Helvoirt terug van een 0-2 achterstand. Lang leek het ook de kant van DSC op te gaan, totdat een rode kaart alles veranderde en Helvoirt met succes de comeback voltooide. Het had zelfs nog kunnen winnen, maar dat gebeurde net niet. Het vermakelijke duel eindigde dus in 2-2.

Helvoirt kreeg bezoek van DSC. 11 seizoenen geleden voor het laatst, en toen werd het 2-2, maar vergat Helvoirt toen destijds om te winnen. Nu was het begin van deze editie ook gelijk opgaand. Tot in de 15e minuut DSC een strafschop kreeg na een overtreding op Tim Coset. Roy van Beurden benutte de buitenkans: 0-1. Ondanks weinig kansen was het een boeiende en meelevende 1e helft. Doelman Jannes Verhulst moest na een half uur voor het eerst aan het werk na de inzet van Coset. Niet veel later kreeg Rico de Laat de grootste kans van de 1e helft. Hij werd door Max Verbeek voor doelman Jordy Grandia gezet, maar de Drielse doelman wist Rico nog naar een moeilijke hoek te sturen, waardoor de inzet uiteindelijk nog in het zijnet eindigde. In de slotfase van de 1e helft ook nog 2 kansjes voor DSC. Van Beurden kopte net naast en Luca Schier kon in de counter scoren, maar via een Helvoirt speler werd het een hoekschop die niets opleverde.

Ook de 2e helft was zeker niet saai. Helvoirt kwam wel sterk uit de kleedkamer. Na een halve minuut vond het schot van Menno van Hattum de vuisten van Grandia op z’n weg. Maar na 10 minuten in de 2e helft wist DSC uit een halve kans zowaar de voorsprong te verdubbelen. Coset mocht in de 16 tussen 4 man gewoon met de bal aan de voet op zoek naar de juiste hoek, en vond die ook; 0-2. Het kantelpunt in het duel kwam na 65 minuten toen Nick Brouwers van DSC binnen 10 minuten 2x geel kreeg. Met een man meer was het Helvoirt dat daarna een overwicht had, en met name Menno kreeg kansen genoeg op de 1-2. Zijn eerste inzet ging net over, daarna werd een inzet van de lijn gehaald en ook nog 2 kansen met het hoofd. De eerste raakte hij niet goed, de tweede wel, die door Grandia tot hoekschop werd verwerkt. En dat allemaal in 10 minuten tijd. Uit die corner, we noteren de 84e minuut, viel de afgeslagen bal voor het hoofd van de ingevallen Max Meijer, die in de volle 16 de bal nog knap over alles en iedereen heen wist te liften; 1-2. Max sloeg een minuut later weer toe. Nu schoot hij fraai een vrije trap achter Grandia: 2-2. Net als op 21 november 2010 komt Helvoirt tegen DSC terug van een 0-2 achterstand, en misschien zat er wel net zo’n slot in als in de wedstrijd tegen DAW Schaijk van 4 oktober 2020. Ook toen ging Helvoirt in de laatste 10 minuten van 0-2 naar 3-2. Niemand had dat gezien overigens, want het was toen het zonder publiek bij wedstrijden tijdperk. Max scoorde toen de winnende treffer en was in de 90e minuut opnieuw dichtbij de winnende, hij stuitte van dichtbij echter op Grandia en voorkwam daarmee dat hij al helemaal een onvergetelijke invalbeurt beleefde. DSC kwam in de 93e minuut ook nog met 9 man te staan. Gino Schier ontving ook z’n 2e geel, alleen de scheidsrechter vergat hem de rode kaart te geven, waarop Schier dacht; dan loop ik gewoon weer het veld in. Hoe dan ook, in de 94e minuut had ook Menno de winnende treffer op de voet. Hij moest de voorzet van Jochem Leermakers ineens met z’n mindere rechter nemen, maar kreeg hem nog richting doel, maar net over. Zo had Helvoirt op basis van de 2e helft nog bijna de zege op z’n naam geschreven.

Zo blijft Helvoirt nog ongeslagen, en moet dat volgende week doorzetten op bezoek bij Nooit Gedacht.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *