Het voorjaar is van start, tijd om de tuin onder handen te nemen. Denk dan aan Stichting Taxus Taxi. De stichting zamelt taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker. Van medio mei t/m eind september zijn zij ook actief in de gemeente Haaren. De gemeente ondersteunt deze inzameling en wil graag bijdragen aan het duurzaam verwerken van afval. Wij willen alle inwoners en organisaties die taxus in de tuin en/op het terrein hebben staan, oproepen om deel te nemen aan deze grootschalige landelijke actie.
Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel: zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Stichting Taxus Taxi haalt het snoeisel thuis op. Een ophaalverzoek kan heel gemakkelijk ingediend worden via de website www.taxustaxi.nl of telefonisch. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk de belangrijke stof Taxol waar chemokuren van geproduceerd worden. Om het gemakkelijker te maken biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bag) en knipzeilen aan. Het is hierbij belangrijk het snoeisel zo luchtig mogelijk te bewaren om broei te voorkomen.
Zet of leg het taxussnoeisel op een zichtbare plek neer, zodat de chauffeur dit gemakkelijk kan vinden. Er wordt een lege tas achtergelaten, zodat deze weer gebruikt kan worden voor een volgende keer. Voor het op laten halen van taxussnoeisel of het aanvragen van een Taxus Taxi Tas en/of knipzeil kunt u terecht op de website www.taxustaxi.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 085 – 489 63 50. De materialen worden gedurende het seizoen verspreid. Door middel van het scheiden van het taxussnoeisel wordt ervoor gezorgd dat de toekomst er voor veel mensen weer positief uitziet
Bron: Gemeente Haaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *