Er lijkt een vloek te heersen op de 1e plaats in de 2e klasse H. Opnieuw sneuvelde de koploper en is er weer een nieuwe koploper. Helvoirt klopte koploper Volharding overtuigend met 3-0. Helvoirt bleef 90 minuten lang voetballen en gaf vrijwel niks weg. In, tot nu toe, de beste wedstrijd van het seizoen wisten Menno van Hattum (2x) en Rico de Laat het net te vinden waardoor Helvoirt de titelstrijd weer spannend maakt en daarin zelf ook nog meedoet. Enige smet was de wel erg gemakkelijk gegeven 2e gele kaart aan Floris die daarmee, onbedoeld of niet, de recordboeken van VV Helvoirt in gaat.
Wil Helvoirt nog meedoen om het kampioenschap moest er vandaag gewonnen worden van koploper Volharding. Eenvoudig zal het niet gaan worden, aangezien Volharding met name in uitduels op dreef is en nog niet verloor. Helvoirt opende echter sterk tegen de Vierlingsbeekse ploeg en wist al vroeg in de wedstrijd te scoren toen Roel goed doorging, Menno vrij voor doelman Job Vullings zette en met een beheerste schuiver was de 1-0 een feit. Voor Menno toch wel een persoonlijke opluchting. Hij maakte een einde aan de droge periode van 8 wedstrijden op rij zonder doelpunt. Helvoirt bleef ook daarna de beter ploeg zonder tot mogelijkheden te komen. Pas halverwege de 1e helft was Volharding voor de eerste keer gevaarlijk toen Remco de vrije trap van Kevin Reijnders goed wist te verwerken. Helvoirt kwam in het slot van de eerste helft dan toch tot een paar mogelijkheden. Eerst schoot Rico na een 1-2 met z’n broer via een Volharding been over en de corner die volgde legde Corné terug bij Stijn die overschoot. Corné kopte ook nog een hoekschop over. Daarbij bleef het wat de 1e helft betreft.
Volharding kwam fel uit de kleedkamer wat ook resulteerde in het feit dat Helvoirt een lastige periode kende maar toch op de been bleef. Alleen een vrije trap van Pepijn van Geenen die net overging was de enige poging op doel van Volharding in de 2e helft. Helvoirt nam net na het uur het initiatief over. Toch maakte Collin die periode niet mee, hij moest met een enkelblessure naar de kant en Rens, die goed inviel, kwam hem vervangen. Halverwege de 2e helft verdubbelde Helvoirt de voorsprong toen Rico door Remco werd weggestuurd en Menno kon vervolgens, in 2 instanties, de voorzet van Rico inschieten; 2-0. Toch moest ook Menno zich niet veel later laten vervangen met een lichte blessure. Voor hem viel Max in en ook hij deed dat verdienstelijk. Hoewel Volharding op zoek ging naar de aansluitingstreffer bleven ze zich stuk bijten op de Helvoirtse defensie. Helvoirt daarin tegen kwam bijna op 3-0 toen Rens de mee opgekomen Floris bediende en net voorlangs schoot. 5 minuten voor tijd werd het toch 3-0 toen Rens Rico voor doelman Vullings zette en oog in oog met Vullings tekende Rico beheerst voor de 3e Helvoirtse treffer waarmee de wedstrijd definitief afgelopen was. Toch eindigde de wedstrijd met een klein smetje. Floris maakte in de 92e minuut een lichte overtreding op een speler van Volharding, veel was er dus niet aan de hand, maar de scheidsrechter besloot toch Floris z’n 2e gele kaart te geven. Daarmee schreef Floris toch wel geschiedenis. De eerste speler met 3 rode kaarten in één seizoen én de speler met de meeste rode kaarten (dit was z’n 5e in totaal) in Helvoirt 1. Maar het was een overtuigende overwinning waar niets op af te dingen viel. We bleven 90 minuten lang gaan en Volharding had daar geen antwoord op.
Verslag Jurgen HamersVolgende week de volgende topper uit tegen Heeswijk. Vorig jaar gingen we daar op ongelukkige wijze met 2-1 onderuit. We hebben dus nog iets recht te zetten op Sportpark De Balledonken. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *