Samen lukt het wel ……. Sámen lukt het wél!

Door: Belangengroep Toekomst Haaren

Hoe het niet zou moeten:
Ons gevoel zegt dat het College alles op alles zet en alle middelen gebruikt én nog gaat gebruiken om het proces te vertragen en het besluit tot opsplitsing te weerleggen.Waarom hebben we dat gevoel?
Het College blijft vragen stellen en vervolgens de bal spelen via de Raad en spant hen daarbij voor het karretje. Zo jut het College hen lekker op: “de brief van de provincie is niet eens aan de Raad!!! ze passeren jullie!!!” (aldus de wethouder).
NEE: de brief was een reactie op een eerdere brief van het College aan de provincie, dus logisch dat ze het College terugschrijven.
Erger nog het is omgekeerd: “Het College stuurt brieven naar de provincie die ze de Raad vooraf niet eens laat lezen” (aldus een fractievoorzitter tijdens betoog op de extra Raadsvergadering van 29 september). Dit is slechts één voorbeeldje van de afleidings- en omtrekbewegingen.image5
En zo zijn er legio voorbeelden. Maar waarom?
Het besluit tot opsplitsing is genomen. Dat de burgemeester al twee keer in een raadsvergadering geroepen heeft dat dit besluit terug te draaien is, zegt ook gelijk hoe zij er in zit.
PS: een grapje over naar huis sturen ligt voor de hand, maar dan weet je nog niet naar welk huis ze gaat? 😉
Hoe het wel zou moeten:
Het kan zo vlot : gewoon een datum durven noemen: 1.1.2019 lijkt het meest geschikt. Vervolgens nog één keer de inwoners vragen waar ze heen willen (m.n. relevant voor Esch: Boxtel of Vught en voor Biezenmortel: Tilburg of Oisterwijk).
De provincie kan adviseren bij de tijdslijnen en de hele procedure van opsplitsen; zij kent de processen en heeft zicht op de ontwikkelingen in de hele provincie. Accepteer en waardeer die hulp gewoon!
Samen kom je verder, samen lukt het wél!
Belangengroep Toekomst Haaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *