Slider1
slider2

Snel verbeteren Verkeersveiligheid

VUGHT/HELVOIRT/CROMVOIRT – 21 augustus 2023. In de raadsvergadering van 13 juli is door het CDA en door ons  een gezamenlijke motie ingediend over de prioritering van de maatregelen die in de mobiliteitsvisie zijn opgenomen. In die visie staan een groot aantal maatregelen.

Ook is er een top 5 benoemd. Dit betreft: fietsen op rotondes, schoolroutes, Helvoirtseweg, Loeffplein en omgeving en de ringstructuur.

De motie roept op om tenminste voor drie van die prioriteiten een plan van aanpak met een investeringsvoorstel voor de raad te maken. Dat is daarmee een oproep om versnelling aan te brengen in het proces dat was voorzien.

Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van de ringstructuur.  De ring bestaat uit de volgende wegen: Wolfskamerweg-Vijverbosweg-Boslaan-Loonsebaan-Bosscheweg- Heunweg-Vughterweg-Grote Gent-Boxtelseweg-Glorieuxlaan-Laagstraat. Ook wordt aandacht gevraagd voor de voetgangersverbinding bij de Vijverbosweg. Tenslotte wordt gevraagd meer prioriteit te geven aan voorzieningen voor voetgangers in Helvoirt.

Druk op de ketel

Bij elkaar is dat mooi, al dat aandacht vragen, maar het laatste punt van de motie: ‘maak ruimte in de begroting voor het komend jaar’ zet de druk op de ketel. Snel verbeteren de verkeersveiligheid is het devies!

De motie werd uiteindelijk met algemene stemmen aangenomen.

Ton van der Vossen

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *