Slider1
slider2

Helvoirt verliest duel SCG’18 al voor rust: 3-0

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 17 Maart 2024. In Sint-Michielsgestel keek Helvoirt tegen SCG’18 al in de rust tegen de eindstand aan. Na een matige 1e helft aan Helvoirt kant was daar ook weinig op af te dwingen. Na rust herstelde Helvoirt zich een beetje, maar het niveau van het duel zakte in de 2e helft ver weg.

SCG’18 won al 6 duels op rij en zijn mede daardoor gestegen naar de 2e plaats. Helvoirt won al 5 duels op rij niet meer, al is dat tegen 1 koploper, 2 nummers 2 en een koploper in de periode ook geen schande. Vaak wel hoe de nederlaag werd geleden, want Helvoirt deed in principe weinig onder voor de tegenstanders, maar kreeg ze wel heel simpel tegen. Deze middag opnieuw dus een nummer 2 en ditmaal dus SCG’18. Het duel was amper begonnen of de thuisploeg had de eerste er al in liggen. Daan Voets kwam op de voorzet van Artur Bot voor een Helvoirt verdediger en verlengde de voorzet in de lange hoek; 1-0. Bot kreeg na een kwartier de grote kans op 2-0. Alleen voor Jannes Verhulst schoot hij op de paal. De 1e helft was, zeker in het eerste half uur, duidelijk voor de thuisploeg. Helvoirt liet zich bij vlagen ook wel makkelijk opzijzetten en de 2-0 viel halverwege de 1e helft dan ook. Uit een weggekopte ingooi nam Pim van Erp de afvallende bal ineens met succes; 2-0. Daarna gebeurde er vrij weinig. Het leek ook met 2-0 de rust in te gaan, totdat Bot in de 16 werd neergelegd en een strafschop voor SCG volgde. Stan van Rooij bepaalde de ruststand op 3-0.

Het was duidelijk weer een 1e helft om over na te praten van Helvoirt. Na rust ging het dan ook een beetje beter, maar het niveau van de 2e helft was in z’n algeheel te zeggen niet al te best. Het leek meer op uitvoetballen en op naar volgende week. Max Verbeek kreeg in de 68e minuut wel plots een goede schietkans. Een liggende SCG-verdediger voorkwam dat het duel nog een beetje spannend werd. De net ingevallen Remco van den Berg kreeg niet lang daarna ook een goede kans. Na een goede actie schoot hij echter net voorlangs. Namens de thuisploeg waren alleen Bot en Ozhan van Osch nog dichtbij, maar beide verprutste alleen voor Jannes min of meer hun eigen kansen, waardoor de Helvoirtse doelman simpel kon ingrijpen. SCG-doelman Jorg de Laat heeft deze middag alleen maar lange ballen gevangen. Nu is het niet bepaald een schande om te verliezen van de al eerdergenoemde koploper, 3 nummers 2 en de koploper van de 2e periode, maar ook deze nederlaag was niet bepaald nodig geweest voor Helvoirt.

Feit is wel dat de achterstand met DSC en Den Dungen is opgelopen tot 7 punten, waarmee de onvermijdelijke nacompetitie voor 3e klasse behoud wel akelig dichterbij komt. Volgende week komt Haarsteeg op bezoek, de huidige nummer 3.

Uitslagen 3C:
SCG’18 – Helvoirt 3-0
Nooit Gedacht – Nieuwkuijk 0-2
DSC – RKDVC 1-1
Haarsteeg – Real Lunet 4-0
Den Dungen – Nulandia 0-0
Margriet – Alem 2-0
DBN’22 – EVVC 2-6

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *