Slider1
slider2

Samen poetsen we de wachtlijst weg

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 24 mei 2023. De vraag naar hulp in het huishouden stijgt nog steeds. Het personeelstekort en de vergrijzing in Nederland maakt dat de wachttijd binnen gemeente Vught inmiddels oploopt tot één jaar.

Samen zorgen we ervoor dat iedere inwoner die de hulp het hardst nodig heeft deze krijgt. Deze inwoners kunnen de huishoudelijke hulp niet zelf regelen of betalen.
Na verschillende acties in de regio met zorg aanbieders blijft het lastig om extra personeel te vinden. We verwachten niet dat deze situatie snel wordt opgelost. Daarom vragen we jouw medewerking.

Wat kun jij doen?
We proberen de huishoudelijke hulp die beschikbaar is te verdelen over inwoners die niet zonder hulp in het huishouden kunnen. Je kunt ons helpen door naar jouw eigen situ atie te kijken: ben jij misschien ook geholpen met minder ondersteuning? Is er iemand in jouw omgeving die je kan helpen of heb je de mogelijkheid om de huishoudelijke hulp zelf te betalen? Dan vragen wij je om dit te doen.
Zo kunnen we onze inwoners die het niet zelf kunnen regelen eerder en beter ondersteunen.

Vught voor elkaar
In de gemeente Vught geloven we in het échte dorpsgevoel. Iedereen telt mee en we steunen en versterken elkaar. Ken jij of ben jij dat familielid, die buurman/vrouw of huisgenoot die een oogje in het zeil kan houden en een ander wil ondersteunen? Dan ben jij goud waard.
Bespreek wat je voor elkaar kan betekenen en waar hulp bij nodig is. Zo dragen we allemaal ons steentje bij wanneer dit nodig is

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Sjan van Berkel , 25 mei 2023 @ 22:10

  Ik wil heel graag op deze oproep reageren. 10 jaar heb ik als thuishulp A ( huishoudelijke hulp) gewerkt ik had 7 adressen in de week. Toen nog 3 uur per adres.

  Mijn mening is, zolang de eigen bijdrage niet aan het inkomen gekoppeld wordt blijven mensen, die eigenlijk zelf een hulp kunnen betalen, gebruik maken van de thuiszorg.

  Meerdere keren heb ik bij mensen gewerkt die altijd een ‘eigen hulp hadden, maar overstap maakte naar de zorg omdat dit veel goedkoper was.

  En als tweede als de hulp beter “beloont” wordt voor continue zwaar werk te leveren, zijn er misschien meerdere bereid om voor de thuiszorg te werken.

  Ik wens jullie succes met deze aktie, het zal niet meevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *