Slider1
slider2

Roucouleur

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 30 juli 2021. In aanloop naar de verkiezingen riepen de partijen die momenteel deel uit maken van het college om het hardste dat het klaar was met het bouwen van villa’s in Vught.

Er moest betaalbaar én middelduur gebouwd worden. CDA en D66 verzochten vorig jaar nog een aangepast plan voor De Braacken met uitsluitend betaalbare en middeldure woningen.

Toch heeft het huidige college onlangs groen licht gegeven aan de eigenaar van Roucouleur om de omgevingsdialoog aan te gaan met omwonenden van het landgoed om zodoende draagvlak te creëren voor het realiseren van 3 tot 5 villa’s.

Reden voor Gemeentebelangen om een Motie Vreemd aan de orde van de dag in te brengen tijdens de raadsvergadering van 22 juli jl. Wethouder Vos beriep zich hierbij op een schrijven van het college uit 2016 waarbij het college medewerking zou willen verlenen voor het realiseren van 6 kavels op het landgoed. En hoewel het niet gebruikelijk is te tornen aan bestaand beleid, is dat wel precies hetgeen wat, onder andere, deze wethouder heeft beloofd te gaan doen!

De raad mag de kaders bepalen, is het hoogste orgaan en is daarmee aan zet.

Fractielid Van Woesik vroeg wethouder Vos met de ontwikkelaar in gesprek te gaan en deze te wijzen op het bestuursakkoord en de wens van de raad. Vos was dit echter niet voornemens en reageerde op een wijze die niet iedereen kon waarderen; “Dit is een plan voor 3 tot 5 villa’s…. Betaalbare- of middeldure woningen op deze plek passen niet in het karakter van het gebied”.

De motie werd echter verworpen, dit omdat er geen meerderheid werd gehaald.

Bron: Gemeentebelangen 

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *