Met Rebirth heeft Haaren een maatschappelijk pareltje in huis. Het is een goed georganiseerd plezierig festival met een regionale uitstraling. Rebirth Festival ontvangt jaarlijks duizenden mensen, waarbij 500 vrijwilligers, 30 zelf opgeleide beveiligers en 50 studenten van NHTV in verschillende rollen meehelpen. Ook ondernemers dragen bewust hun steentje bij. Inwoners van de gemeente Haaren zijn heel nauw betrokken bij dit festival. Vanuit vrijwel ieder Haarens gezin is iemand betrokken als vrijwilliger en dat zorgt voor een enorme sociale verbinding. De ambitie van de organisatie reikt verder dan een jaarlijks festival. Rebirth is er voor en van alle inwoners van Haaren, voor iedere generatie en op meerdere momenten per jaar.
rebirt-eventsSamen met de bezoekers zet Rebirth Haaren al jaren op de kaart. Deze professionele ervaring wil de organisatie gebruiken om het dorp Haaren de komende jaren nog mooier en sterker te maken. Rebirth wil de onderlinge samenhang tussen mensen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties vergroten, waardoor de inwoners van Haaren nog trotser kunnen zijn op de gemeenschap.
Dat gaat Rebirth doen vanuit Sporthal Beekdal. In samenwerking met Stichting Gemeenschapshuis Den Domp en Gemeente Haaren is Stichting Rebirth Events huur van de sporthal overeengekomen. Hier gaat Stichting Rebirth Events voor én met alle inwoners en partijen verschillende activiteiten organiseren. Daarbij telt iedereen mee. Rebirth wil activiteiten ontplooien die verbinden, waar iedereen aan mee kan doen én die inspelen op de behoeftes van de inwoners zelf. Zo wordt de sociale veerkracht van Haaren vergroot en zijn mensen blij en trots. Het doel van Rebirth is om samen plezier te maken én Haaren verder op de kaart zetten.
Hoe de organisatie dat gaat doen, wordt de komende periode verder uitgewerkt. Wil je bijdragen aan een nog vitaler en plezieriger Haaren? Dan nodigt Rebirth Events je van harte uit om je bijdrage te leveren, als meedenker, medewerker of bezoeker. Jouw doe- en denkkracht maakt het verschil. Doe je mee? Begin 2017 plant Rebirth een bijeenkomst waarbij inwoners worden uitgenodigd om mee te denken over activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *